Zirvede Haber

YETKİLİ SENDİKADA ÜYE OLMANIZ KADERİNİZDİR, ANCAK ÜYE KALMAK SEÇİMİNİZ.

YETKİLİ SENDİKADA ÜYE OLMANIZ KADERİNİZDİR, ANCAK ÜYE KALMAK SEÇİMİNİZ.

“05.02.2021 tarihi itibariyle Türk haber-Sen Bursa şubesinin yeniden kurulmasının heyecanı içerisindeyiz.” sözler Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı İdris KÖSEOĞLU’na ait. Köseoğlu; “Bugün dünden daha güçlüyüz yarın da bugünden daha da güçlü olacağımıza inancımız tamdır. Türk Haber-Sen olarak PTT’de yaşanan sıkıntıları biliyor ve çözüm önerileri sunuyoruz. Ancak iki yılda bir yapılan toplu sözleşme ve Kurum İdare Kurumlarında çözülmesi gereken birçok konuyu masada olmadığımızdan kaynaklı olarak ya adli mercilerde ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge vermek suretiyle kanun teklifi verilmesini sağlıyoruz. Zaman olarak köprüden önceki son çıkışa gelmiş bulunmaktayız. Tüm kamu çalışanları olarak bir iki yılımızın daha (%3+3 %4+4 gibi) heba olsun istemiyoruz. 15 Mayıs’ta en çok üyesi bulunan konfederasyon ağustos ayında 2022 ve 2023 yılları için toplu sözleşmede tüm kamu çalışanları adına masaya oturacaktır. Mevcut konfederasyonun geçmişte yaptıkları da biz Türkiye Kamu-Sen’in geçmişteki kazanımları ortadadır.

İşe ilk başladığınızda sözleşmeyle birlikte imzalayarak veya hatırı sayılır kişilerin zorlamasıyla, tehditle, şantajla korkutularak gayri resmi yapılan üyelikleriniz sizin kaderinizdir. Ancak yılların geçmesiyle birlikte sendikaların çalışmaları hakkında genel manada bilgi sahibi olduktan sonra hala orada kalmak sizin tercihiniz olmuştur. Bu tercih PTT’de idari hizmet sözleşmesini beraberinde getirmiş ve bu statü farklılığından hak kayıpları oluşmuş, iş barışı zedelemiş, eşit işe eşit ücret prensibi yerle bir olmuştur.

11 yıldır yıldır yetkili olan sendikanın PTT çalışanlarının haklarını bir bir kaybederken sizlerden aldıkları güç ile seçilmiş şube başkanlarını müdürlük makamlarına, başmüdürlük ihtisas servislerine hatta çocuklarını bile sınava girmeden devlet memurluğunda aranan şartları taşımadığı halde İHS’li olarak atattırabilmişlerdir. Bu sizler üzerinden kazandıkları kendilerince hak bizce ahlak dışı davranış siz üyelerin gücüyle gerçekleşmektedir. Kaldı ki sendika şahsi çıkarlardan öte kurum çalışanlarının kazançlarını artırmak, toplumsal ve kültürel yönden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek amacıyla kurulan örgütlü yapılardır.

Bugün kamuda binlerce memur sözleşmeli olarak çalışmakta ve asgari ücretten (asgari ücretin %10 fazlası) biraz fazlasıyla geçimini idame ettirmektedir. Bu rakam lise mezunu taşeron olarak kamuda çalışanların da altındadır. İlkokul mezunu belediye işçileri bile beş bin lira gibi bir aylığı beğenmedikleri için grev kararı almış ve en az altı bin lira aylık talep etmektedirler. Kamuda sözleşmeli çalışan kurumumuzda da İdari Hizmet Sözleşmeli çalışan belediye işçilerinde en az 11 yıl fazla okuyan ve kamuda çalışmak için sınavlara girerek binlerce kişinin arasından seçilerek gelen bu arkadaşlarımız hak ettikleri paranın yarısına çalıştırılmakta bu da kurumda iş barışını zedelemektedir.

Kurumumuzda, idari hizmet sözleşmeli, 399 sayılı kanun, taşaron gibi farklı mevzuat hükümlerine göre çalışan, özlük hakları bakımından farklı ama yaptığı iş aynı olan personel istihdam edilmektedir.

Tebligat dağıtan taşeron arkadaşım farklı, İHS’li arkadaşım farklı, 399’lu arkadaşım farklı ücretler almaktadır. Gişede yan yana çalışan İHS’li ve 399’lu arkadaşlarım aynı işi yapmalarına rağmen farklı ücretler almakta özlük hakları, disiplin cezaları dahi farklılık göstermektedir. Bu vebal başta yetki sendikanın sonra onlara destek veren üyelerin üzerindedir. Bu şartları bilerek sözleşme imzaladınız demek sendikanın kuruluş felsefesine aykırı bir durumdur.

Türk Haber-Sen olarak mülakatsız görevde yükselme, iş güvencesi, sosyal ve ekonomik hakların alınması noktasında dün olduğu gibi bugün de, sizlerden aldığımız güç ile mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

KURUCULAR KURULU;

1-İdris KÖSEOĞLU (Veznedar)

2-Yusuf ERYILMAZ (Müdür)

3-Olcay ATAKUL (Memur)

4-Timuçin KURAL (Dağıtıcı)

5-Alper GÜNEŞ (Memur)

6-Ali Can BARUTCUOĞLU (Mühendis)

7-Akın ÖRTLEK (Şef)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ