Zirvede Haber

Bursa’da alarm çanları! Günlük vaka sayısı 1.110’u buldu…

Bursa’da alarm çanları! Günlük vaka sayısı 1.110’u buldu…

Bursa’da şubat sonunda 150’ye kadar inen vaka sayıları mart başında 450’ye çıktı. Türkiye haritası kırmızıya bulanırken Bursa’daki vakalar da 1.100’e ulaştı. Şehir Hastanesi’ne günlük vaka şüphesiyle başvuru bini buldu. Hasta ve yoğun bakım yataklarındaki doluluk da her geçen gün artıyor. Vaka artışları yeni önlemleri ve yeniden kısıtlamaları getirirken, uzmanlar üçüncü dalganın pik noktası ile ilgili olarak değerlendirmeler yaptılar. En büyük avantaj ise, aşı… Olay Gazatesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Açıkça söylemek gerekirse… Pandemi mücadelesinde bu noktaya göz göre göre geldi. Normalleşmeyle birlikte rehavet başladı ve gevşemeye dönüştü.

Nitekim…

Bu sütunlarda 17 Şubat günü, vaka sayısının 150’lere inmesiyle şunu yazmışız:

Bursa vaka sayısında, hem nisan-mayıs döneminde, hem ekim-kasım döneminde hep ilk üç arasındaydı.

İlk defa…

Bir tabloda Bursa’nın geride kaldığını görmekten memnuniyet duyduk.

Sonrasında…

Günlük vaka sayıları şubat sonunda 150’nin altına indi. ama 10 Mart günü 450’nin üstüne çıktığını duyurduk. Geçen hafta da 700’ü geçtiğini aktardık.

Gelinen noktada…

Pazartesi akşamı açıklanan tablo, Türkiye’nin büyük bölümünün kırmızı olması kısıtlamaların yeniden başlamasını getirdi.

Şimdi…

Kent kent yeni önlemler alınıyor, denetimler yapılıyor, uyarılar sürdürülüyor, ama üçüncü dalgayı yaşayan pandemide günlük vaka sayıları hızla artıyor.

Örneğin…

Bursa’da günlük vaka sayısı dün akşam itibariyle 1.100’ü buldu. Vaka sayısı dağılımında Osmangazi günlük 300 ortalamayla ilk sırada. Nilüfer’de günlük 200 civarı vaka görülüyor. Yıldırım günlük 150-200 arasında seyrediyor. İnegöl de yeniden günlük 100 vaka civarına ulaştı.

Bu durum…

Doğal olarak hastanelere başvuruları arttırdı. Başvurular artınca da hasta yatağı sayıları yükseldi.

Bu kapsamda…

Bursa’nın en büyük kamu hastanesi olan Şehir Hastanesi’ne günlük vaka şüphelisi olarak başvuru sayısı bin sınırına ulaştı.

Hastanede…

85’i yoğun bakım olmak üzere 300 civarında da Covid teşhisiyle yatan hasta var. Başvurular ve buna dayalı olarak yatan hasta sayısındaki artış yatakların yeniden dolmaya başladığını gösteriyor.

Özgürlük hepimiz için vazgeçilmez, fakat temas ve serbest dolaşımla bulaşan virüse karşı şimdi önlem alınmazsa yarınlarda daha kötü tablolar yaşanacak.

Virüsü hep birlikte fedakarlık yaparak yenmekten başka çare yok.

Bursa pandemide üçüncü piki nerede görür?

Pandemide… Ekim-kasım döneminde ikinci pik yaşanırken Bursa’daki günlük vaka sayıları 5 bine dayanmıştı.

Uzmanlar…

Üçüncü dalgadaki pikin bu kadar yüksek olmayacağını düşünüyorlar.

Gerekçeyi de şöyle açıklıyorlar:

“Üçüncü dalga yaşanıyor, ama aşılama pandeminin önünü kesiyor. Bu nedenle üçüncü pik yüksek olmayacak gibi gözüküyor. Ayrıca hastalığı geçirenlerin sayısının artmış olması da rakamları düşürüyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ