Zirvede Haber

Tayland Merkez Bankası, varlığa dayalı stablecoin’leri düzenlemeyi planlıyor

Tayland Merkez Bankası, varlığa dayalı stablecoin’leri düzenlemeyi planlıyor

Tayland Merkez Bankası, Güney Koreli Terra firması tarafından piyasaya sürülen ve baht ile sabitlenmiş bir stablecoin olan Thai Baht Digital’in (THT) hiçbir yasal güvencesi veya koruması olmadığı ve ülkenin para birimi yasasını ihlal ettiği konusunda uyardı. Merkez bankasının fintech ve yeni teknolojilerin avantajlarını takip ettiğini, aynı zamanda da ülke ekonomisini destekleyen ve finansal istikrarı koruyan politikaların uygulanmaya devam edeceği vurgulandı.

Manchester City, Socios ile taraftar tokenını piyasaya sürdü

FC Barcelona, Juventus ve PSG gibi futbol kulüpleriyle iş birliği yaparak taraftar token piyasasının önemli oyuncularından biri olan Socios, Manchester City’i de ağına dahil etti. City’li taraftarlar tokenlarını kullanarak VIP ödülleri, kulüp promosyonları, oyunlar, AR özellikli içerikler ve anket sunma gibi ayrıcalıklara sahip olacak.

Espor siteleri NFT üretmek için Verasity’i tercih ediyor

Espor sektöründe önemli bir KPI olan video görüntülemeleri Versaity’nin Proof-of-View adını verdiği görüntüleme ölçüm algoritması sayesinde manipüle edilemez hale getiriliyor. Espor içerikli posterler, rozetler, silahlar, modlar ve turnuvaları özetleyen kısa videolar NFT olarak üretilerek Esports Fight Club Store’da satışa sunulacak.

Danimarka Kızılhaçı, blockchain tabanlı afet sonrası fon toplama aracına sponsor oldu

Blockchain’in sosyal fayda ve insani yardım için kullanıldığı birçok uygulama bulunuyor. Replexus tarafından geliştirilen uygulama, gerçekleşecek bir volkanik patlama sonucunda bölge halkının ihtiyaçlarının hızlıca karşılanabilmesi için fon toplamayı sağlıyor. Danimarka Kızılhaçı ise bu uygulamaya 3 milyon dolar destek vererek sponsor oldu. Replexus şimdi dünyada aktif yanardağa sahip 10 bölgeye odaklanacak.

BIS’ten Kripto paralar için daha fazla regülasyon çağrısı

BIS Başkanı Agustín Carstens, kripto paraların finansal yasaları aşmak için bir araç olduğunu ve bu nedenle daha fazla düzenlemeye tabi olmaları gerektiğini savundu. Kripto paraların doğasında anonimliğin bulunmasının, kripto paraları suç dünyası için popüler bir araç haline getirdiğini belirtti. Ayrıca Agustine, Aralık 2019’da yaptığı açıklamanın aksine kripto para birimlerinin BIS için bir tehdit oluşturmadığını sözlerine ekledi.

BaFin, yatırımcıları kripto para birimi yatırımlarıyla ilgili riskler konusunda uyardı

BaFin’e göre perakende yatırımcıların kripto para yatırımlarından %100 oranında zarar görme risklerinin farkında olmaları gerekiyor. Avrupa Birliği cephesinde dijital para birimleri için düzenleme çalışmaları devam ederken, Alman düzenleyiciler ülkedeki dijital varlıklar için yasal çerçeveyi hayata geçirdi.

Yatırım Haberleri

Kripto para portföy yönetimi aracı olan Coin Stats, Formula VC’den 1.2 milyon dolar değerinde tohum yatırımı aldı. DeFi hizmet sağlayıcısı Maple Finance, Framework Ventures ve Polychain Capital tarafından 1.4 milyon dolar yatırım aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ