Zirvede Haber

Şebnem Toker Kurguladığı Çalışmasıyla Kişiye Özel Koçluk Araçları Kullanıyor

Şebnem Toker Kurguladığı Çalışmasıyla Kişiye Özel Koçluk Araçları Kullanıyor

Pandemi, ardı arkası kesilmeyen kriz haberleri, günlük yaşamın giderek ağırlaşan zorunlulukları derken iyice sıkışan ruhsal ve zihinsel halimizi iyileştirmek için yepyeni bir atölye kurgulayan Şebnem Toker, Yaşamın Direksiyonunda adını verdiği çalışmasında koçluk araçlarını, meditasyon tekniklerini ve enerji pratiklerini bir araya getiriyor.

Şebnem Toker 20 yıllık kurumsal yaşamında üst düzey yönetici asistanlığı yapan ve kariyerinde son olarak meslek eğitimleri de veren biri. Geçtiğimiz yıl, kişisel gelişim alanında da eğitimler vermeye başlayan Toker, uzun yıllar boyunca aldığı eğitimler sonunda şimdi kendi kurguladığı atölyesinde katılımcılarıyla öz motivasyon, enerji yenileme, hedef haritası ve kişinin atılımlarını engelleyen öz yargılar üzerinde çalışıyor.

Yaşamın Direksiyonunda Atölye Çalışması Sıra Dışı Yöntemler İçeriyor

Meditasyon, gevşeme teknikleri, sezgiselliği besleyen özel yöntemler, araçlarla koçluk, enerji çalışmaları, kahraman kartları ve antagonistinle tanışmak gibi özel başlıklardan oluşan Yaşamın Direksiyonunda ile ilgili olarak Şebnem Toker şunları söylüyor, “İlginç, eğlenceli ve müthiş kişisel keşiflerin yapıldığı bu altı haftalık süreci kurgularken hem sağaltıcı hem de enerji yükseltici olmasını hedeflemiştim. Bana kalırsa gündelik yaşamın kalabalığı içinde kendimizi ve kendimizle temas kurmayı çok fazla es geçiyoruz. Oysa küçük anlar, kısa molalarla tıpkı bir sevgiliyle buluşur gibi kendimizle buluşabilmeliyiz.”

YAŞAMIN DİREKSİYONUNDA

Huşu İçinde, Süzülür Gibi Yaşamak!

en iyi ve kötü anda bile…

Bazen, içimizde tanımlayamadığımız bir şeyin varlığını hissederiz. Bazen dedim çünkü o her zaman görünmez. Ortaya çıkmak için olmadık anları bekler. Mesela mutlu bir anda çıkar gelir, bir işe başlayacakken, yapılacaklar listemize bakarken, yeni bir ortama girerken ya da ilişkimiz aslında pek de fena değilken…

Hâl hatır sorar gibidir ama anlarsınız, bir şey ima ediyor!

O şey biraz, mutsuzluğa benzer biraz da karamsarlığa, hatta biraz da umutsuzluğa… Soru sordurur, “Değerli miyim? Yeterli miyim? Umursanıyor muyum? Yapabilir miyim? Kabul edilir miyim?” Tuhaf bir kara duman gibi geçer içimizden bu şey… Geçerken de is bırakır.

Bu is, geçmiş deneyimlerimiz, kim olduğunu bile hatırlayamadığımız kişilerden duyduklarımız, bazen en yakınlarımızdan duyduklarımız, öğrendiklerimiz, bir şekilde edindiklerimizdir. Biz ona korku deriz, kaygı deriz, blokaj, problem, travma deriz… Bir sürü isim verir, farklı farklı tarif ederiz. Sonra bizim gibi başkalarının da olduğunu görürüz. Sayımız çoğaldıkça, kara duman da ardında bıraktığı is de normal gelmeye başlar.

Doğal Olan ama Normal Olmayan Şeyler Var!

Size bir sır vereyim mi? Bizi, bir sonraki adıma keyifle ilerletmeyen hiçbir şey normal değildir. Doğaldır, organiktir ama normal değildir.

Peki bu duman, yok edilebilir mi? Bilmem ama yönetebildiğini biliyorum.

Bununla ilgili ilk keşfim: Her birimiz keskin sezgilere, yaratıcılığa ve evrensel akışla temas kurma yetisine sahibiz.

Sadece daha önce çalıştırmadığımız kaslar, alıp da kullanmadığımız pratik aletler gibi orada öylece kendi günlerinin gelmesini bekliyorlar.

En Sevdiğim Gün, Bugün

Sizi, benliğinizin en ufak parçasına kadar uzanan bu derin yolculuğa davet ediyorum…

Yaşamın Direksiyonunda Atölye Çalışmasında Seni Neler Bekliyor?

Meditasyon: Rehberin de üstadın da kendi benliğin olsun.

Gevşeme Teknikleri: Yaratıcı enerjini özgürleştir.

Sezgiselliği Besleyen Özel Yöntemler: Tüm sesler kapandığında, geriye sadece senin sesin kalır. Ve hep gerçeği söyler, sadece gerçeği…

Araçlarla Koçluk: Kendini çözümlemek için rasyonel, analitik ve somut araçlarla karşında sadece sen varsın.

Enerji Çalışmaları: Frekansları kullanmanın ve özel enerjileri canlandırmanın bir metodolojisi olduğunu biliyor muydunuz? Enerjimizi nasıl kullanmalıyız, nasıl korumalıyız ve onu nasıl yükseltebiliriz?

Kahraman Kartları: Kahramanlık sadece başkalarına bahşedilmemiştir… Hatırla: Arzun kalkanın, zaafın kılıcın… Peki sen nasıl bir kahramansın? Sana verilmiş ilahi hediyelerin neler? Hepsini açtığına emin misin?

Antagonistinle Tanışmak: Kahramanı kahraman yapan şey onun en büyük engelinden başka bir şey değildir. Sanki düşmanınmış gibi görünen, sana hep zorluk çıkaran, sen aştıkça büyüyerek geri gelen antagonistinle tanışmak ister misin? Sana onu yenmeyi vadetmiyorum, onu fark etmeyi vadediyorum. Kim olmak istiyorsan o olmanı, sadece o sağlayabilir.

6 Haftalık Kişisel Bakım Programı

Enerjisel, ruhsal ve zihinsel açıdan keşifler, farkındalıklar ve çözümlemelerle dolu 6 hafta sen de kendine Yaşamın Direksiyonunda Atölyesi hediye et…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ