Zirvede Haber

Pandemi süresince kurallara uymayan kişi ve kuruluşlara ağır cezalar kesilirken, AKP kongrelerindeki görüntülere İçişleri Bakanlığı neden sessiz kalmıştır?

Pandemi süresince kurallara uymayan kişi ve kuruluşlara ağır cezalar kesilirken, AKP kongrelerindeki görüntülere İçişleri Bakanlığı neden sessiz kalmıştır?

“Covid-19 pandemisi nedeniyle kepenk kapatan esnaf ve işletme sahipleri ile istihdam ettikleri milyonlarca çalışan aylardır normalleşmeyi beklemek zorunda kaldılar. Bu dönemde iflas ve intihar vakalarında yaşanan artış, durumun ne kadar vahim olduğunu göz önüne serdi. Esnaf ve işletmeler kaderleri ile baş başa bırakıldılar.” CHP’li isimden “lebalep kongreler” üzerinden Hükümet’i ve Bakanlıklara sert eleştiri. CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan gazetemize yaptığı değerlendirmede sert ifadeler ile iktidara yüklendi.

Milletvekili Özkan; “Yine pandeminin başından bugüne kadar canla başla mesleklerini icra eden yüzlerce sağlık çalışanımızı maalesef kaybettik. Hükümetin “normalleşme adımları” nı hayata geçirerek, yüz yüze eğitimin başladığı okullarda görev yapan öğretmenlere aşılamadan iş başı yaptırması eğitimcileri riske atmıştır. Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla okul müdürlerine, oradan öğretmenlere görev yaptıkları sınıflarda “temaslı öğrenci” ya da “pozitif öğrenci” bulunduğu mesajı gönderilmektedir. Buna rağmen sınıfın tamamının karantina altına alınmaması ve yüz yüze eğitim devam etmesi salgında üçüncü dalganın fitilinin ateşlenmesinde etken olmuştur. Okulların açılmasından hemen önce “öğretmenlerin aşılanması gerektiği” ile ilgili vermiş olduğumuz soru önergemiz diğerleri gibi cevapsız olarak raflara kaldırılmıştır.

SAĞLIK BAKANI İSTİFA EDECEK Mİ?

Hedeflenen aşılamaya ulaşılmamışken, 81 ilden binlerce kişiyi Ankara’da buluşturup, “Lebaleb Kongre” yapılması, Sağlık Bakanlığı’nın salgındaki yeni politikası “sürü bağışıklığı” mıdır?            Aylardır gerçek rakamları açıklayamayan Sağlık Bakanı, bu kongreler hakkında acaba ne düşünmektedir? “Maske-Mesafe-Temizlik” derken, bu kurallar AKP için geçerli olmamakta mıdır?Yüzlerce sağlık çalışanın vefat ettiği yoğun bakımların dolduğu bir süreçte, yapılan bu kongrelere rağmen bir hekim olarak vicdanının sesini dinleyerek ve ettiği Hipokrat yeminini hatırlayarak istifa etmeyi düşünmüyor mu?

KURALLARA UYMAYANLARA AĞIR CEZALAR!

Pandemi süresince kurallara uymayan kişi ve kuruluşlara ağır cezalar kesilirken, AKP kongrelerindeki görüntülere İçişleri Bakanlığı neden sessiz kalmıştır? Dün A Milli Futbol Takımımızın maçı seyircisiz oynanırken, AKP kongrelerinde ise adeta “balık istifi” bir durum yaşanmaktadır. Salgında üçüncü dalganın tetiklenmesinde bu kongreler etken değil midir? Bu durum halkın sağlığını hiçe saymaktır. Ölüm sayılarının artmasının vebali AKP yöneticilerinindir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ