Zirvede Haber

AOS Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak? Tarih verildi…

AOS Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak? Tarih verildi…

Bursa’da inşaatı yarım kalan ve yapımı yılan hikayesine dönen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde ikmal ihalesinin ardından çalışmalar yeniden başladı. Alanda AK Parti heyetiyle birlikte incelemelerde bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, tamamlanma süresinin 800 gün olduğunu ve bu sürenin 2 ay önce başladığını söyledi.AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, inşaat alanında  incelemelerde bulundu.

Hastane inşaatının firmadan kaynaklı yarım kaldığını ve yeni firmaya 2 ay önce yer teslimi yapıldığını belirten Bursa İl Sağlık Müdcürü Yavuzyılmaz, ne zaman tamamlanacağı ile ilgili tarih verdi.

Dr. Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

“800 GÜNLÜK YAPIM SÜRESİ VAR”

“Bir süre zaruretten dolayı ara verdiğimiz Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin tekrar inşaatının başlaması sebebiyle, son durumu yerinde görmek ve durum değerlendirmesi yapmak için burada toplandık. Buradaki ara vermenin gerekçesi daha önce ihaleyi alan firmanın ekonomik sıkıntıya girip işi tahliye etmek durumunda kalmasıydı. Bakanlığımız eski firma ile sözleşmeyi fesih etti. Tekrar ikmal ihalesi için hazırlıklarını yaptı. İkmal ihalesinden sonra da yaklaşık 2 ay önce yeni firmaya yer teslimini yaptık. Şu anda işçiler sahada çalışıyor. Yaklaşık 800 günlük bir yapım süresi var. 2 ayı geçmiş durumda bu 800 günün. Yaklaşık 2 yılda burayı bitirip 1200 yatak kapasitesiyle güzel bir hastane ilimize kazandırılmış olacak.”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise Bursa’da 7 milyar TL’den fazla sağlık yatırımının hayata geçirildiğini söyledi ve ekledi;

“BURSA’YA 7 MİLYAR TL’DEN FAZLA SAĞLIK YATIRIMI”

“AK Parti iktidarı olarak ilk günden bu yana en önem verdiğimiz hususlardan biri vatandaşımızın sağlığıyla ilgili sorunları mutlaka ona dokunabilecek bir yönde hizmetlerimizi sürdürebilmek. Çok şükür Bursa’da sağlık alanında yaptığımız yatırımlar 5 milyar TL’den fazla bütçeyi oluşturdu. Hafif raylı sistemi de koyduğunuz zaman 7 milyardan fazla sadece Bursa özelinde ciddi bir sağlık yatırımımız mevcut. İnşallah bu hastanemizi de en yakın zamanda faaliyete geçirerek vatandaşlarımızın bu bölgedeki sağlık hizmetlerine daha kısa sürede, daha nitelikli biçimde ulaşmasını sağlamış olacağız.”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise Memleket Hastanesi ile Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin eş zamanlı faaliyete gireceğini söyledi.

Esgin, şöyle konuştu;

“MEMLEKET HASTANESİ DE AOS DEVLET HASTANESİ İLE BİRLİKTE 2023’TE FAALİYETE GİRECEK”

Yüzde 40’ı tamamlanan bu hastane 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen Bursa için son derece önemli bir sağlık projesi. Biliyorsunuz AK Parti iktidarlarının en önemli özelliklerinden bir tanesi sağlık alanında yapmış olduğu yatırımlar. Şehir Hastanesi’nin Covid sürecinde ne kadar büyük anlam ifade ettiğini hep beraber görmüş olduk. AK Parti’ye muhalefet etmekle Türkiye’ye muhalefet etmeyi birbirine karıştıran anlayışların ne kadar millet için yanlış yolda olduklarını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yatırımlarımız Covid sürecine rağmen devam ediyor. Memleket Hastanesi de 2 yıl içinde tamamlanarak eş zamanlı olarak Ali Osman Sönmez Devlet hastanesi ile birlikte 2023 yılında faaliyete girecektir.

Stadyumu 365 gün kullanılan bir alan yapmak istediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şöyle devam etti;

“METRONUN YANINDA OLMASI KAZANÇ”

Yaklaşık 2 yıllık bir süreçte bu hastanenin tamamlanması hedefleniyor. Hemen yanında stadyum var. Stadyum 2 haftada bir kullanılan yılda 18-20 kere kullanılan bir yer. Ama hastane 7-24 gün kullanılan bir yer. O yüzden burada çok hassas ve dikkatli davranmak gerekiyor. Metro istasyonunun yanında olmak büyük bir kazanç tabi ki. Beraberinde yapacağımız diğer bağlantılarıyla otoparklarıyla inşallah bu bölge daha da değer kazanacak. Stadyum aslında sadece maç oynanan bir alan ama biz stadyumu 365 gün kullanılan bir alan haline getirmek istiyoruz. Ona dair de bazı çalışmalarımız var. Temennimiz odur ki 2 yıllık süreç tamamlandığında saat gibi çalışan bir yapıyı burada ortaya çıkaralım.  Bu yer aynı zamanda Çekirge Devlet Hastanesi’nin buraya çekilmesiyle beraber Bursa’da sağlıkta önemli bir merkez olacak.

İncelemelerin ardındna konuşan Aktaş, şunları söyledi:

BATI GARAJI ACEMLER’E GELİYOR

“Tabi taktir edersiniz ki bir yere hastane bir bölgeye gittiği zaman 365 gün 7/24 yaşayan bir yer hastaneler. Taktir edersiniz ki o bölge ile düzenlemeler yapmak gerekir.  Bu hastane öncelikle bildiğiniz gibi yukarıdaki Çekirge Hastanesi’nin fonksyonu buraya çekeceği için onun yanı başındaki otobüslerin park ettikleri yeri düşünmek lazım. Beraberinde biz burada ileri noktada bulunan batı garajını da aynı zamanda buraya çekiyoruz. Bursaspor Acemler metro istasyonunun da burada olması aslında hastaneyi kullanacaklar için büyük bir avantaj. Dolayısıyla toplu taşıma ile hastaneye ulaşım açısından biz kurumsal adlımlar atmaya çalıştık. İnsanlar dört bir yerden bu hastaneye ulaşabilecekler ve hastanenin yanında da konuşlanabilecekler. 274 araçlıkta bir otopark yapılmış olacak hastaneye gelenler için.

SÜRPRİZ STADYUM PROJESİ?

Beraberinde de bu caddede düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bizim burada 1 metre yerimiz yoktu. Kamulaştırma yaparak onları halletmeye çalışıyoruz. Hayran caddesi 2 geliş ve gidiş olarak bölünmüş olacak. Beraberinde diğer taraftaki bağlantılar da stadyum arkasından köprü inşaatımız bitti. Kamulaştırma yapıldı. Hayran Caddesi ile bağlantısı yapılıyor şuan. Stadyum her ne kadar yılda 18-20 sefer kullanılan bir mekan olsa da inşallah yakın bir zamanda detaylarını açıklayacağımız sürpriz bir proje geliyor ve stadyumu yılın 365 günü kullanmak istiyoruz. Stadyumun alt kısmında ve diğer müştemilat kısımlarında Bursa’daki gençler için önemli çalışmalar yapılacaktır.

“BURSA TRAFİĞİ 2022 YILINDA YÜZDE 27-28 RAHATLAYACAK”

Hemen yanı başımızda Acemler Kavşağı var. Acemler Kavşağı’nın daha önce fonksiyonunu söylemiştik. 210 bin civarı pandemi öncesi araç çekiyordu. Bu rakam pandemi sürecinde 256-7 binlere dayandı. Bursa’nın kalbi pozisyonunda Acemler Kavşağı. Acemler kavşağında 6-7 kademeli çalışmalar yaptığımızı ifade etmiştik. Şerit gelişmeleri yapılıyor. Tünel geçişlerimiz de var. Acemler Kavşağını tek başına düşünmemek lazım. Adliye ve Botanik civarının orada yapacağımız C kavşağı da, Yunuseli yolundaki yatırımlarda açıkçası Acemler Kavşağı’nı  etkileyen ve Acemler’i rahatlatacak konulardan bir tanesi. Bunlar bu yıl içerisinde yapılacak olan yatırımlar. Yapı bir birine bağlantılı olarak çalışıyor.  2021 yılı sonunda bir çok çalışma tamamlanmış olacak. 2022 yılında ise hepsi bitmiş olacak. Tüm çalışmalar bittikten sonra ise Bursa trafiği yüzde 27-28 civarında rahatlayacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ