Zirvede Haber

PROMAX ASIA’DAN GELEN ‘’ALTIN‘’ ÖDÜL TÜRK ŞİRKETİ DREAMBOX’A

PROMAX ASIA’DAN GELEN ‘’ALTIN‘’ ÖDÜL TÜRK ŞİRKETİ DREAMBOX’A

Türkiye’nin ilk multi-disipliner kreatif ajanslarından biri olan Dreambox, dünyanın en prestijli ödüllerinden ‘Promax Asia Altın Ödülü’nün sahibi oldu.  Dreambox bu ödülü Çin’in global televizyon kanalı olan CGTN’nin ‘Culture Express’ programı için hazırladığı jenerik ve marka kimlik çalışmaları ile aldı. Tanıtım, tasarım ve pazarlama alanları olmak üzere 3 ayrı kategoride verilen ödül, dünya devleri arasında bir yarışma niteliğinde.

Konvansiyonel ve dijital medya mecralarında uluslararası prestije sahip ‘’Promax Ödülleri’’ sahiplerini buldu. Medya için bir nevi Şampiyonlar Ligi niteliğindeki organizasyon, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Birleşik Krallık, Afrika, Asya, Hindistan ve Avustralya-Yeni Zelanda olmak üzere 8 bölgedeki çalışmaları değerlendiriyor.

ULUSLARARASI MARKALAR VE EN İYİ YAPIMLAR

 ‘Promax Asia’nın televizyon, radyo ve interaktif medyanın çeşitli kollarında her yıl verdiği ödüllerin kazananları arasında HBO, TNT, Walt Disney, Fox, Sony gibi ünlü kuruluşların hazırladıkları yapımlar yer alıyor. Dreambox ise Promax Asia’dan aldığı 8. ödül ile devlerin sıkça boy gösterdiği bu listedeki yerini daha da sağlamlaştırdı.

Türkiye’nin ilk multi-disipliner kreatif ajanslarından biri olan Dreambox, marka iletişimi ve deneyim tasarımı üzerine uluslararası deneyime sahip. Birçok global markaya hizmet veren Dreambox; LG International, Toyo, Al Jazeera, CCTV, Samsung, Coca-Cola, Philips, Hyundai Engineering, Omniyat, Eczacıbaşı Holding, Borusan Holding, Koç Grubu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı gibi çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluş için farklı nitelikte kreatif projeleri hayata geçirdi.

ÇİN’DEN DÜNYAYA AÇILAN PENCERE

Deneyim tasarımı başta olmak üzere birçok alanda ulusal ve uluslararası ödül sahibi olan Dreambox, özellikle TV kanalları, marka kimlikleri ve mega show çalışmaları noktasında dünyadaki sayılı ajanstan biri. Dreambox’a ‘’Promax Asia 2020’’de altın ödülü getiren çalışma da Çin Devlet Televizyonu CCTV için hazırladığı jenerik ve branding çalışması oldu. Dreambox Çin’in global hedef kitleye hitap eden kanalı CGTN’nin hafta içi her gün yayınlanan ‘Culture Express’ programı için yaptığı jenerik ve branding çalışması ile bu prestijli ödülün sahibi oldu.

İSTANBUL’DA TASARLANDI, MOSKOVA’DA ÇEKİLDİ, TÜM DÜNYADA İZLENDİ

Culture Express programının logo, ekran kimliği ve açılış jeneriği için CGTN’in yönetim kurulu tarafından açılan konkura tüm dünyadan sadece 4 şirket davet edildi. Bunların arasında daha önce CCTV için ekran kimliği çalışan Dreambox da bulunuyordu. Salim Çağrı Öztoksoy’un yaratıcı yönetmenliğiyle tasarlanan konsept ile Pekin’deki konkuru kazanan Dreambox, kreatif geliştirmeler ve tasarım süreçlerinin tamamını İstanbul’da, çekimleri ise Moskova’da tamamladı.

Global kültür ve sanat ajandasını tüm dünyaya aktaran Culture Express için, ‘kültür ve sanatın esası insandır’ fikrinden yola çıkarak, insan yüzüne resim, müzik, mimari, sinema, seyahat gibi kültür sanat temalarını yansıtan özel makyaj tasarımları uygulama konsepti geliştirildi. Tasarımların tamamlanmasından sonra makyaj uygulamalarını ünlü makyaj sanatçısı Natalia Pavlova gerçekleştirirken, fotoğraf çekimlerini Alexandre Kholkov üstlendi. Moskova’da yürütülen çekimlerin ardından, CGTN yönetiminin onayıyla, çalışma tüm dünyada yayınlanmaya başlandı.

‘YALNIZCA BİR İŞ DEĞİL, BİR SANAT ESERİ’

Ödülü 8. kez almış olmaktan gurur duyduklarını belirten Dreambox’ın kurucu ortağı ve yönetici kreatif direktörü Çağrı Öztoksoy, başarılarının sırrının ‘Sınırsız düşünme, bütünsel bir kreatif yönetim, kontrollü risk alma ve alanlarında uzman insanlar’ olduğunu belirtti. Hiçbir post-prodüksiyon ve bilgisayar destekli animasyon tekniği kullanılmadan hayata geçirilen çalışmanın, kendi başına bir sanat eseri olduğuna değinen Öztoksoy, her zaman özgün ve etki yaratacak işler yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dreambox daha önce de Promax Ödülleri’nin farklı kategorilerinde başarı gösterdi.  IF, Cannes, Aurora Awards, DSE Apex Awards, ve Telly gibi çok sayıda organizasyondan birçok farklı ödüle de layık görülen Dreambox’un şu an 32 uluslararası ödülü bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ