Zirvede Haber

Kirazlıyayla kadınlarından İnegazili kadınlara ziyaret…

Kirazlıyayla kadınlarından İnegazili kadınlara ziyaret…

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla Köyü’ne yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Atık Barajı Projesi’ne karşı direniş gösteren Kirazlıyaylalı kadınlar, Nilüfer’in İnegazi Mahallesi’nde kurulmak istenen kalker ocakları, kırma-eleme, yıkama ve hazır beton tesisine karşı direniş başlatan İnegazili kadınlara dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin her sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi geleneksel olarak yaptığı eylemler ve etkinlikler kapsamında, bu sene doğasını koruyan kadınlarla bir araya geldi.

Dayanışma ziyaretinde kadınların hep birlikte izlediği Kirazlıyayla ve İnegazi direnişlerini anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

WhatsApp Image 2021 03 05 at 18.37.50 1

Kirazlıyaylalı kadınların İnegazili kadınların yanında olduğunu ve her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Yenişehir Çevre Platformu Sözcüsü Şafak Erdem, kendilerinden önce de verdikleri mücadeleyi kazanan kadınların olduğunu, Kirazlıyaylalı kadınlarında İnegazili kadınlarında verdikleri mücadeleyi kazanacaklarını söyleyerek, Kirazlıyaylalı kadınlar adına İnegazili kadınlara direniş plaketi takdim etti.

Belgesel gösteriminden sonra sanatçı İpek Elif Milli beraberinde kadınlar, bölgenin yöresel bitkileri ve doğal renklendiriciler ile ham kumaştan yapılmış bez çantaları boyama atölyesi gerçekleştirdiler.

WhatsApp Image 2021 03 05 at 18.45.07

Kadına yönelik şiddete karşı da bir arada olacağız

Doğası için mücadele eden kadınları bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, “Kadınlar olarak yaşadığımız ortak acılar var. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet var. Kadınlara, çocuklara, hayvanlara, doğaya yönelik saldırılar devam ediyor. Nasıl doğamız için bir aradaysak kadına yönelik şiddete ve saldırılara karşı bir arada direneceğiz.” dedi.

İnegazili kadınlar da Kirazlıyaylalı kadınlar kadar kararlı

İnegazili kadınların yolun başında olmalarına rağmen en az Kirazlıyaylalı kadınlar kadar kararlı olduklarını aktaran Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, “Biz dedik ki siz yalnız değilsiniz. Yalnız olmayacaksınız. Sizin gibi sizin deneyimlerinizi yaşayan, sizin sürecinizi yaşayan ve gerçekten çok yol kat etmiş kadınlar var. Kirazlıyaylı kadınlar var. Kirazlıyaylalı kadınlar hem Bursa’ya hem İnegazi’ye hem Türkiye’ye kadınların ne kadar güçlü olduğunu öğrettiniz, kadınların ne kadar kararlı olduğunu öğrettiniz, nasıl birlikte mücadele verilmesi gerektiğini öğrettiniz, dayanışmayı öğrettiniz. Korkmadınız. Sizden öğrendiklerimizle bugün burada İnegazili kadınlar köyleri için direniyor.” ifadelerine yer verdi.

BursaMuhalif.com/Ezgi Bulut

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ