Zirvede Haber

CHP’den Bursa Kirazlıyayla’ya 8 Mart çıkarması

CHP’den Bursa Kirazlıyayla’ya 8 Mart çıkarması

CHP Bursa İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini Bursa’da çevre mücadelesinin simgesi haline gelen Kirazlıyayla’dan başlattı.CHP Bursa İl Kadın Kolları ve Yenişehir İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kirazlıyayla Köyü’ne çıkarma yaptı.

CHP heyeti, Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı’na karşı mücadele eden ve maden direnişinin simgesi haline gelen Kirazlıyayla kadınlarını ziyaret etti.

CHP Bursa İl kadın Kolları Başkanı Ayse Okumuş, CHP Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Çoban ile CHP’li Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Yenişehir Çevre Platformu Sözcüsü Şafak Erdem’in de yer aldığı heyete CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse de eşlik etti.

Ziyarette Bursa’da maden direnişinin simgesi haline gelen Kirazlıyayla kadınlarına şal, karanfil ve plaket takdim edildi.

CHP yöneticileri çevre mücadelesinde Kirazlıyayla halkının yanlarında olmaya devam edeceklerini söylerken, Kirazlıyaylalı kadınlar ise 8 Mart kutlaması ve verdikleri destek için heyete teşekkür etti.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse; “Bu gün, dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamında İl kadın kolu başkanımız Sayın Aysel OKUMUŞ ve yönetim kuruluyla birlikte şehir içinde esnaf ziyaretleri yaptık. Sonra Kirazlıyayla’ya gittik. Madene karşı köylerini ve yaşam alanlarını cansiparane bir şekilde savunan kahraman kadınlara plaket ve küçük hediyelerimizi verdik. Onlara moral desteğinde bulunduk. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olacağımızı teyit ettik. Ardından maden bölgesine giderek ormanın içinde, mera alanında yükselen beton yığınlarını ve inşaat faaliyetlerini üzüntüyle izledik. Bu manzara karşısında göz yaşlarına hakim olamayan köylüleri de gördük.

Onları yalnız bırakanları, istismar edenleri ve hayal kırıklığına uğratanları biliyoruz. 7 kişilik bilim heyetinin hazırladığı raporu yok sayanları da biliyoruz. Köyün içine atık barajı yapma inadından vazgeçmeyen maden firmasına, onun arkasında duranlara, bilimi yok sayanlara ve maden firmasından nemalanlara şunu belirtmek isterim ki, ölüler altın takmaz, insan yaşamı kutsaldır ve yanlış hesap Bağdat’tan döner. Bu günkü anlamlı etkinliğimize katılarak destek veren tüm çevre dostlarına, il kadın kolu başkanı Sayın Aysel OKUMUŞ ve yönetim kuruluna, ilçe yöneticisi arkadaşlarıma, meclis üyelerime, ilçe kadın kolu başkanıma, bu etkinliği tertipleyen üyelerime, Yenişehir Çevre örgütüne, Emekli-sen başkanı Sayın Necip KAHRAMAN ve yönetimine, Bursa’dan ve Yenişehir’den gelerek Kirazlıyayla halkının sesini kamuoyuna duyurma gayreti içinde olan basın emekçilerine içtenlikle teşekkür ederim.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ