Zirvede Haber

Üniversitedeki evlatlarınıza sahip çıkın

Üniversitedeki evlatlarınıza sahip çıkın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6’ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, ”Şiddeti hak arama vasıtası olarak gören kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkaracağız” dedi. Ailelere de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını kendi çıkarları için kullanan profesyonel provokatörlere bırakmayın” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

2023 seçimlerinde sandıkları öncelikle sizlere emanet edeceğiz. Kadınlara sadece vitrin süsü olarak bakan bir siyasi hareketin milleti temsil etmesi mümkün değildir. Türkiye’de kadınları yok sayan, görmezden gelen, kadınların gücünü harekete geçiremeyen bir siyaset başarıyla ulaşamaz. Kadınların siyasi hayata katılımında AK Parti’nin imzası bulunuyor. Kadını gerçek anlamda özgürlüklerine kavuşturmak için çabaladık. TBMM‘de AK Parti grubunda 54 kadın vekilimiz, kabinede 2 kadın bakanımız var. Öğretmenlerin yüzde 60’ı, üniversitelerdeki akademik kadroların ve yargı mensuplarının yarıya yakını kamudaki toplam istihdamın yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31’i geçti. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısı yarı yarıya azaldı.

Bugün AK Parti Kadın Kolları 5 milyon 300 bini aşan siyasi sayısıyla diğer siyasi partilerin üye sayısının toplamına yakın bir güce sahiptir. Kadınlarımızın çoğunluğunun desteğini yanımızda tutmayı sürdürürsek AK Parti’nin yükselişinin önüne hiçbir şey geçemez. Kadınların sırtını döndüğü hiçbir yapının iflah olma şansı kalmaz. AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak attığınız her adımda yanınızda oldum, olmayı sürdüreceğim. Yaratılış gereği hayatın yarısında erkek, yarısında kadın vardır. Kadınların kendi haklarına ve başarılarına sahip çıkmasını istiyorum.

15 Temmuz gecesi darbecilere dünyayı dar eden kadınlarımıza haklarını teslim etmezsek bu zafer de eksik kalır. Büyük başarılar milletle birlikte yürünen yolların sonunda gerçekleşir. Bu partide kimse cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse sahip olduğu kültürel çeşitlilik nedeniyle ayrımcılığa maruz kalamaz. Ekranda İzmir’de anacığımı görüyorum. Analar çok kutsal. Tüm teşkilatımıza özellikle bu gösterdikleri incelik nezaket sebebiyle teşkkür ediyorum

İki kırmızı çizgimiz vardır. Birincisi rabiamızdır. İkincisi ailemizdir. Bu yüzden her fırsatta aile kurumunun önemine işaret ediyoruz. Batı dünyası aile kurumunu yıktığı için temellerinden sarsılıyor. Ailenin değersiz hale getirilmesini alkol ve uyuşturucu bağımlılığına kadar pek çok sorun takip ediyor. Lezbiyenlerin falan söylediklerine takılmayın. Biz analarımıza bakalım.

Dün 2020’nin nüfus verileri açıklandı. Ülkemiz nüfusu 84 milyona merdiven dayamakla beraber yaş ortalamamız yükseliyor. Her çocuk kendi kısmeti ile hayata gözlerini açar. Hükümet olarak hep söylüyorum en az 3 çocuk. Rabbimiz nikahlanınız, çoğalınız diye buyuruyor. Hükümet olarak kadınlara, çocuklara, engellilere yönelik hizmetlerimizle milletimizin her bir ferdimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Son dönemde İstanbul’daki hadiselerde örneklerini gördüğümüz şekilde milletiyle bağı kopmuş bir kesimi de görüyoruz. Şiddeti hak arama vasıtası olarak gören kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkaracağız. Teröre bulaşmamış her evladımızı sahiplenmek parti ve hükümet olarak görevimizdir. Ana muhalefet partisinin il başkanı kadın var. Sizin orada ne işiniz var? Gidin siyaset yapın. Dün Kadıköy’de gösteri yapmaya kalktılar. İYİ Parti de işin içine karıştı. 206 üniversitede bir şey yok. Bunları neden konuşmuyorsunuz. Ortalığı mı karıştıracaksınız? Bunu mu istiyorsunuz. Buraları terörize etmeye kimsenin hakkı yok, buna da müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın ailelerine çağrıda bulunuyorum. Evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını kendi çıkarları için kullanan profesyonel provokatörlere bırakmayın. Bu sinsi oyunu bozmak için öncelikle üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir. İnşallah bu sinsi oyunu hep birlikte bozacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ