Zirvede Haber

Eğitim Sen Bursa: “Boğaziçi öğrencilerinin yanındayız”

Eğitim Sen Bursa: “Boğaziçi öğrencilerinin yanındayız”

Eğitim Sen Bursa Şubesi, bugün yaptığı basın açıklamasıyla üniversitelere vurulan kelepçelere, atanan kayyımlara karşı herkesi demokratik mücadeleye davet etti.

Eğitim Sen Bursa Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Derviş Erdem, “Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ne, AKP’ye sadakati ile bilinen eski AKP milletvekili aday adayını rektör olarak atadı. Söz konusu atamayı kayyım olarak niteleyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin demokratik tepkisine polisin sert müdahalesi gecikmedi. Atanan Rektör Melih Bulu ve polisin ilk icraatı ise kampüse girmek isteyen öğrencileri engellemek amacıyla kampüs kapılarına kelepçe vurmak oldu.” açıklamasında bulundu.

Erdem, “Türkiye üniversiteleri, öğrencilerin gözaltına alındığı yerlere dönüştürüldü”

2018 yılının Mart ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde hükümetin politikalarına destek veren ve bu politikaları eleştiren öğrenciler arasında yaşanan gerginliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Meydanı teröristlere bırakmayacağız!” açıklamasıyla müdahil olduğunu ve ardından muhalif öğrencilerin gözaltına alındığını hatırlatan Erdem, “Dolayısıyla bugün öğrencilerin gözaltına alınması, siyasi iktidarın üniversitelerde özgür düşünceyi, bilimi, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunan öğrencileri susturmak için yürüttüğü politikaların bir sonucu olarak görülmelidir.” dedi.

Derviş Erdem sözlerine, “Türkiye üniversiteleri, AKP elinde cübbeleri polis postallarıyla ezilen, kapılarına kelepçe vurulan, siyasi iktidar karşısında el pençe durmaya zorlanan, akademisyenleri ihraç edilen, emekçileri güvencesiz çalışmaya mahkûm edilen, öğrencileri gözaltına alınan yerlere dönüştürülmüştür. İşte, tek adam rejiminin ve rektörlerinin üniversite tahayyülü budur!” diyerek devam etti.

Gözaltına alınan tüm öğrenciler derhal serbest bırakılsın!

Herkesi atanan kayyımı kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya çağırdıklarını vurgulayan Erdem, “İnsan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyımları üniversitelerimizde istemiyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

BursaMuhalif.com/ Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ