Zirvede Haber

Gölet kurudu: ‘Biz bile şaşırdık, tarla olmuş!’

Gölet kurudu: ‘Biz bile şaşırdık, tarla olmuş!’

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde bulunan Kamışlı Göleti kurudu. Bölgede incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Gölet kal mamış. Maalesef şimdi üstünde yürüyoruz” dedi.

Bursa’da tarıma can veren su kaynaklarından biri daha kurudu. Kirazlıyaylalı köylülerin maden şirketine karşı verdiği mücadele ile dikkatlerin çekildiği bölgedeki Kamışlı Göleti’nde de su kalmadı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Meclis Üyesi Şafak Erdem ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Gördüğü manzaraya ilişkin açıklama yaan CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, “Yenişehir Kirazlıyayla’da göletindeyiz ama gölet kalmamış gördüğünüz gibi. Burası yaz aylarında, kuraklığın da başlamadığı aylarda kurumuştu. 21 Temmuz’da Kirazlıyaylalı kadınların gözaltına alınmasıyla kesilen yoldan sonra 2 hafta sonra köylüler buraya geldiğinde göletin kuruduğunu gördüler. Maalesef şimdi üstünde yürüyoruz.” dedi.

Yetkilerin çözüm bulmasını talep eden CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet ise “Ben kendimi bildim bileli bu gölet bu duruma gelmedi. Ne zaman bu tesis çalışmaya başladı bu şekilde oldu. Bu kadar kurumasını biz bile şaşırdık. Şu anda gördüğünüz gibi üzerinde dolaşıyoruz. Normal bir tarla gibi oldu. Bu köyün sulama ihtiyacını bu göletten karşılanıyordu. Su tankerleriyle taşınarak sulama yapılıyordu ama şu anda göletimiz kalmadı. Yetkililerden bu işe el atmalarını rica ediyoruz.” ifadesini kullandı.

YANLIŞI DİLLENDİRECEĞİZ

Meclis Üyesi Şafak Erdem, “Burası yaşama alanı. Kirazlıyayla, Yenişehir’in en güzel köylerinden bir tanesi. Burada yaşayabilmek için havanın temiz olması özellikle suyun olması hayvancılık ve tarım açısından çok önemli ve bu köyün de tek su kaynağı burası. Bu su kaynağı gibi diğer yaşam alanlarının da tarımsal amaç için kullanılan alanların madene öncelik verilerek görmezden gelinmesi insani bir yaklaşım değil. Doğru da değil. Bu yanlışı her ortamda dillendirmeye devam edeceğiz. Bu köylü mücadele ettiği sürece bizler de onların yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ