Zirvede Haber

Kaldırılması gündemdeydi, seferlere yeniden başlıyor!

Kaldırılması gündemdeydi, seferlere yeniden başlıyor!

Pandemi nedeniyle seferlerine ara veren ve bir dönem kaldırılması tartışılan T-3 Nostaljik Tramvay Hattı, yeniden yola çıkıyor.Pandemi nedeniyle seferlerine ara veren ve bir dönem kaldırılması tartışılan T-3 Nostaljik Tramvay Hattı, yeniden yola çıkıyor.

Konuyla ilgili yaşanan gelişmeleri bugünkü köşe yazısında paylaşan Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın, şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Caddesi’ndeki nostaljik tramvay kartpostallık görüntüsüyle Bursa’nın yeni bir sembolü haline gelmişti.

Pandemi nedeniyle bir süredir de çalışmıyordu.

Büyükşehir Belediyesi bu süreçte bir ara T-3 olarak bilinen sistemi komple kaldırmayı, sökmeyi düşündü. Hatta bu konuda semt muhtarlarıyla istişareler yaptı. Muhtarlar sistemin kalmasından yana görüş bildirince sonrasında vazgeçildi.

Bursa’nın nostaljik tramvayı bugünden itibaren yeniden seferlere başlıyor. Cumhuriyet Caddesi – Zafer- Davutkadı arasındaki seferlerle o sembole yeniden kavuşuyoruz. Bursa’nın tarihi doku adasındaki sistemin yeniden çalışacak olmasına bir Bursalı olarak sevindik.

Ağırlıklı emekli, yaşlı yolcuların ücretsiz kullandıkları bilinse de Bursa’ya değer katan bu sistemin korunmasını önemsiyoruz.

Mümkünse, Yeşilyayla ve Mesken’e kadar uzamalı.

Sistem, kente gelen turistlerin kullanması için de Hanlar Bölgesi, 1326 Panorama Bursa Fetih Müzesi, Yeşil Türbe, Yeşil Cami ve Emirsultan Camii daha cazip hale getirilmeli.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ