Zirvede Haber

İşte korona virüste Bursa’nın son durumu

İşte korona virüste Bursa’nın son durumu

Korona virüs salgınına karşı alınan son önlemler Bursa’da olumlu sonuçlar verdi. Buna göre, Bursa’da 2-3 hafta önce yaklaşık 5 bin olan günlük vaka sayısı 2 binin altına düştü.Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı Namık Göz, korona virüs salgınında Bursa’daki son durumu aktaran bir yazı kaleme aldı.

Namık Göz, “Vaka sayısında sevindiren düşüş; ha gayret Bursa…” başlıklı yazısında Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın açıklamalarını aktardı.

Bursa Valisi Canbolat, şunları söyledi:

‘İYİYE GİDİYORUZ, TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM’

“Alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar sayesinde salgının yayılma hızı kesildi. İnsanların rehavete kapılmaması açından tedbirli olmakta fayda var. Tedbirler alındı yasaklar belli. Biz de denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bazı iller yazdıkları cezaları da sürekli veriyorlar ama ben onu doğru görmüyorum. Cezayı vatandaşın üzerinde bir sopa gibi görmüyoruz. Israrla kurallara uymayanlar hakkında gerekli idari işlem yapılıyor. Asıl olan vatandaşın kendi ve toplumun sağlığı için kurallara uyması. İyiye gidiyoruz. Tedbiri elden bırakmamak lazım.”

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın açıklamaları da şöyle:

‘2 BİNLERİN ALTINDA’

“Bursa’daki durum panik yapacak kadar kötü, tedbirleri gevşetecek kadar da iyi değil. Azalmaya doğru çok iyi bir ivme yakalandı. 4 bin 700’lerden 2 binin altına doğru bir düşüş yaşanıyor. Ancak en ufak bir rehavet bu süreci olumsuz etkiliyor. Vatandaşın rahatlığa inanması aynı gün vaka sayısının katlanmasına neden oluyor.

‘YÜZDE 50-60’LIK DÜŞÜŞ’

“Vaka sayısında yüzde 50-60’lık düşüş sağlandı. Hafta sonraları çok daha iyiyiz. Ancak iyiyiz demeye korkuyoruz. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Ha gayret Bursa… Vaka sayısının daha da azalması için tedbirlere uymanızı bekliyoruz.”

“Şu anda hastanelerimizde yoğunluk var ama yatak sıkıntısı yok. Geçen yılla kıyasladığımızda bir yoğun bakım sıkıntımız yok. Yoğunluk mevsim normallerinde ve pandemi olmayan geçen yıla göre daha iyi durumdayız. Geçtiğimiz ay bizi çok yoran bir süreç oldu. Yoğun bakım yatak sayısını ciddi oranda arttırdık. Çok daha iyi durumdayız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ