Zirvede Haber

Emekli Maaşları Asgari ye Eşitlensin!

Emekli Maaşları Asgari ye Eşitlensin!

“Salgın koşulları ve toplu taşıma araçlarına konulan ulaşım yasaklarına rağmen, Bursa Kent Meydanındayız!”

Emekli Sen Bursa Şubesi 8 milyon emekliyi ilgilendiren 2021 Bütçe Yasa Tasarısı öncesinde talepleri için sokağa çıktı. Emekliler en düşük emekli aylığının brüt asgari ücret tutarına yükseltilmesini istedi. 

Tüm Emekliler Sendikası Meclis’te görüşmelerine başlanan 2021 Bütçe Yasa Tasarısı’nda emeklilerin haklarının korunması, maaşlarının iyileştirilmesi için Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, “8 milyon emekli asgari ücretin altında ücret almaktadır. Hazine katkısı ile ödemeler bin 500 liraya çekilmiş olsa da zamlar gerçek ücretlerine yapılmakta, gerçek ücretleri hazine katkılı düzeye gelinceye kadar aldıkları aylık sabit kalmaktadır. Bu uygulama emeklileri açlığa mahkum etmenin başka bir yoludur. Yine bu bütçe ile 2021 yılı için reva görülen zam oranı 3+3 ve enflasyon farkıdır. Zam oranlarının komikliği bir tarafa, enflasyon oranlarının siyasi iktidarın işine geldiği gibi hesaplanıp açıklandığı bilinmektedir” dedi.

İntibak yasası çıkarılmalı

Emeklilerin taleplerini dile getiren Onayman, en düşük emekli aylığının brüt asgari ücret tutarına çekilmesi gerektiğini belirterek, intibak yasası ile emekliler arasındaki ücret adaletsizliğinin de giderilmesini istediklerini söyledi.

Emeklilere yıllık dört defa ikramiye verilmesi gerektiğini ifade eden Günay Onayman, “Torba Yasa adı altında getirilen ve emeklilik konusunda elde ettiğimiz hakları geri almayı hedefleyen yasa girşimleri geri çekilmelidir. Emeklilerden sağlık ve tedavi katkı payları alınmamalıdır” diyerek taleplerini sıraladı.

Emeklilerin hakları uluslararası güvence altında

Emeklilerce 25 yıldır yürütülen sendikal hak mücadelesinin tanınmasını talep eden Günay Onayman, uluslararası sözleşmelerle tanınan hakların aynı zamanda anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti. Emekli sendikalarının kapatılmasına yönelik davaların da bir an önce sdurdurulmasının daha eşitlikçi ve daha demokratik bir toplumun gerekliliği olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ