Zirvede Haber

Kışı sağlıklı geçirmenin yolları

Kışı sağlıklı geçirmenin yolları

Havaların soğumasıyla hastalıklardan ve enfeksiyonlardan kendimizi korumak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmek önceliklerimizden biri oluyor. Vücudun direncini artırmak için besin değeri yüksek yiyecekler tüketerek hastalık döneminde daha çabuk iyileşmesini sağlanabiliyor.

Sağlıklı ve kilo aldırmayan içeceklerin tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Herbalife Nutrition Danışman Diyetisyeni Berrin Yiğit, gündelik hayatta zinde kalmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Soğuk havanın gelmesiyle ile birlikte kış aylarında sık görülen hastalıklar da kendini gösteriyor. Soğuk kış günlerinde besinlerle vücuda gerekenden fazla enerji alınması, kilo alımına ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Herbalife Nutrition Danışman Diyetisyeni Berrin Yiğit beslenme şeklimizde değişiklikler yapıp doğru gıdaları yeterli miktarda tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirip ve koruyarak hastalık riskini en aza indirebileceğimizi kaydetti. Yiğit. “Kışın fiziksel aktivitelerimiz azalıyor. Buna bağlı olarak su tüketimimiz de azalıyor. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmenin en önemli faktörlerinden biri olan su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Hem iyi görünmek hem de yeterince iyi hissetmek için yeterince sıvı tüketmek gerekir.  Metabolizmanızı çalıştırmak için günde 2-2,5 (10-14 bardak) litre su tüketmeye çalışın. Ek olarak iki fincan bitki çayı tüketebilirsiniz” dedi.

Yiğit ayrıca şu tavsiyelerde bulundu: “Vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral alması, protein, karbonhidrat ve yağ bakımından dengeli beslenmesi ile bağışıklık sistemimizi her an çalışır halde tutabiliriz. Kış aylarında hem lezzetli hem de besin değeri yüksek pek çok meyve ve sebzenin bolca bulunmasını değerlendirerek kendinizi iyi hissettirecek renkli tabaklar hazırlayabilirsiniz.”

D vitamini seviyenize dikkat edin

Herbalife Nutrition Danışman Diyetisyeni Yiğit sadece yiyeceklerle yeteri kadar D vitamini almanın mümkün olmadığını, kış aylarında ise D vitamini seviyesine özellikle dikkat etmek gerektiğini söyledi. Yiğit “Kışın güneşten yeterince alamadığımız D vitaminini besinlerden almalıyız Özellikle D vitamininin rolü büyük, besinsel olarak bakıldığında en iyi kaynakları; balık, yumurta, et, karaciğer, süt ve süt ürünleri, tereyağı, maydanoz, tatlı patates, yulaf ve mantar. Yeterli ve dengeli beslenerek hem D vitamini seviyenize, hem de sağlığınıza destek olabileceksiniz.”

Herbalife Nutrition Ltd. hakkında

Herbalife Nutrition, “Daha sağlıklı ve mutlu bir dünya için” sloganını benimsemiş global bir beslenme şirketidir. 1980’den bu yana başta kilo yönetimi, takviye edici gıdalar, sporcu beslenmesi ürünleri ve cilt bakımı ürünleri ile insanların yaşamlarını değiştiren şirket, beslenme konusunda önemli bir görev üstlenmiştir. Herbalife Nutrition, bağımsız distribütörleriyle birlikte tüm dünyada yetersiz beslenme ve obezite, yaşlanan nüfus, hızla artan kamu sağlığı maliyetleri ve her yaştan girişimcilerin sayısındaki artış gibi sorunlara çözümler sunmayı hedeflemektedir. Herbalife Nutrition, çoğunluğu kendi tesislerinde üretilen üstün kaliteli ve etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış ürünleriyle, bağımsız distribütörlerinin bire bir danışmanlığı eşliğinde, müşterilerini daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eden bir yaklaşım benimser. Herbalife Nutrition’ın ürünleri 90’ı aşkın ülkede, yalnızca bağımsız distribütörler aracılığıyla tüketiciye sunulmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları da gerçekleştiren Herbalife Nutrition, ihtiyacı olan çocuklara yeterli ve dengeli beslenme imkanı sunmak amacıyla Herbalife Nutrition Vakfını (HNF) ve vakıf bünyesindeki Casa Herbalife programlarını desteklemektedir. Ayrıca, Herbalife Nutrition tüm dünyada 190’dan fazla seçkin sporcu, takım ve etkinliğin sponsorluğunu da gururla üstlenmektedir. Herbalife Nutrition, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorudur. Herbalife Nutrition’ın dünya çapında yaklaşık 8 bin 300 çalışanı olup, hisseleri New York Borsası’nda (NYSE: HLF) işlem görmektedir. Şirket 2018 yılında 4,9 milyar dolarlık net satış gerçekleştirmiştir. Herbalife International’a bağlı bir şirket olarak Türkiye’deki faaliyetlerine Mart 1998’de başlayan Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti., firmanın ürünlerinin Türkiye’ye ithalatını yapmaktadır. Herbalife Nutrition Türkiye, merkezi İngiltere Londra’da bulunan Uluslararası Beslenme Destek Ürünleri Dernekleri Birliği (IADSA) ’nın üyesidir. Türkiye’de ise Doğrudan Satış Derneği (DSD) ve Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD)’nin üyesidir.

Herbalife Nutrition, tüketiciyi korumada Altın Standart sunmaktadır.

Daha fazla bilgi için Herbalife.com veya Herbalife.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ