Zirvede Haber

SYFFEVDE ismiyle ilk kez çevrimiçi gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 6 gün boyunca yoğun ilgi gördü!

SYFFEVDE ismiyle ilk kez çevrimiçi gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali  6 gün boyunca yoğun ilgi gördü!

SYFF2020 seçkisi 1 – 6 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi bir festival olan SYFFEVDE ile Surdurulebiliryasam.net adresinde izleyicilerle buluştu. Festivalde 26 adet kısa ve uzun metrajlı belgesel gösterimlerinde toplam 10.940 izlenme rakamına ulaşıldı. Bazı film seanslarının ardından filmlerle alakalı konularda dileyen kişi ve kuruluşlar tarafından organize edilen 20 bağımsız çevrimiçi yan etkinliğe 1040 izleyici katıldı.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, SYFFEVDE ile ilk defa çevrimiçi olarak tüm Türkiye’den izleyiciler tarafından takip edildi ve film seanslarına ayrılan kotaların dolmasının ardından gelen yoğun talepler üzerine ek kontenjanlar açıldı. 6 gün boyunca festivale katılan izleyiciler sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaparak filmlerin işaret ettiği konular hakkında yorumlarda bulundular, katıldıkları yan etkinliklerde etkileşim fırsatı yakaladılar.

Herkes iyiyse biz de iyiyiz temasıyla pandeminin de işaret ettiği temel sistemik sorunlara değinen filmler aynı zamanda dünyanın dört yanından çözümlerle festival izleyicilerine değişimin mümkün olduğuna dair ilham verdi ve örneklerle yol gösterdi.

Festivalin açılışı 1 Aralık tarihinde, BM tarafından, kuruluşunun 75. yılında ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın beşinci yılını kutlamak için yapılmış “Milletler Birleşince: Acil Zamanlar için Acil Çözümler (Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times) filmi ile gerçekleşti.

Türkiye’den iki adet uzun metrajlı belgesel yer aldı: Toplayıcılar Bingöl ve Zehirsiz Sofralar. Toplayıcılar, Roni Aran Adıbelli ve Adnan Faruk Turan’ın yönetmenliğini yaptığı, Bingöl bölgesinde yetişen yabani bitki ve mantarlar ve yöre insanının yaşadığı habitat ile kurduğu ilişkinin hikayesini ve toplayıcılık kültürünün nesilden nesile aktarılan kadim bilgisini aktarıyor.  Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin yürüttüğü Zehirsiz Sofralar projesi kapsamında yapılan, Oya Ayman, Sevim Erdem ve Eyyüp Epekinci’nin yönetmenliğini üstlendiği  Zehirsiz Sofralar ise, pestisitlerin yok edici etkileri anlatırken zehirsiz üretimin ve sofraların mümkün olduğunu gösteren alternatif yöntemlerden ve zehirsiz gıda için neler yapılabileceğinden bahsediyor.

Sürdürülebilirlik konusuna meraklı izleyicileri Surdurulebiliryasam.net’de SYFF2019 seçkisinin gösterileceği iki çevrimiçi etkinlik daha bekliyor ; 7-10 Aralık’ta Atölye Deneme Sanat ve Ekolojik Çalışmalar Derneği organizasyonu ile Yeryüzü Film Festivali ve 9-13 Aralık’ta Antalya Kültür Sanat organizasyonu ile Koyu Yeşil Film Günleri.

SYFFEVDE Destekçileri

Festival Destekçileri

  • Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu
  • Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği
  • UNDP Türkiye

Aynî Destekçiler

  • Kavlak Avukatlık Bürosu
  • Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı

Festival Dostu

  • Mazars Türkiye
  • Nebyan Doğal

İletişim Destekçileri

  • Buğday Derneği
  • Harvard Business Review Türkiye
  • Magma Dergisi
  • Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında: SYFF; 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi anlaşılmasını sağlarken dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikayelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı veriyor, etki odaklı seçkisiyle izleyiciyi dönüşüm için harekete davet ediyor.

SYFF, Surdurulebiliryasam.net ile işbirliği yaparak film seçkisinin toplumun geniş kesimlerine ulaşmasını sağlıyor. Surdurulebiliryasam.net, festivalin ardından sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, eğitim kurumlarının ve şirketlerin faydalanabileceği şekilde SYFF seçkisiyle etkinliklere içerik sağlıyor.

surdurulebiliryasam.org

facebook I twitter I instagram

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ