Zirvede Haber

Bursa’daki ölüm saylarında korkutan artış!

Bursa’daki ölüm saylarında korkutan artış!

Bursa’da Kasım ayında 2 bin 994 vatandaş hayatını kaybetti. Geçen yıla oranla vefat sayısının bin 718 artış göstermesi pandemi etkisi konusunda kaygıları arttırdı. Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Grubu ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Bursa’da bir önceki yılın Kasım ayına göre bu yılın Kasım ayında karşımıza çıkan ölüm sayısındaki %135’lik artış, salgının yayılımı ve etkisi hakkında alarm vermektedir” dedi.

BURSA’DA VEFAT SAYISI YÜZDE 135 ARTTI

Bursa’da bu yılın Kasım ayında vefat sayısı geçen yıla oranla yüzde 135 artış göstererek 2 bin 994 olarak kayıtlara geçti.

SON 4 YILIN ORTALAMASINA GÖRE FAZLADAN BİN 668 VEFAT!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Vefat Bilgisi Sorgulama kayıtlarını referans göstererk son 5 yılın ölüm oranlarına dikkat çeken Prof. Dr. Kayıhan Pala, 2020 yılının Kasım ayında 2019’a göre 1.718, son dört yılın ortalamasına göre ise 1.668 fazla ölümün kayıtlara geçtiğinin altını çizdi.

ÖLÜM ARTIŞLARINDA PANDEMİ ETKİSİ

Bu yılın Kasım ayında geçen yıllara göre ortalama her gün fazladan 56 vefat gerçekleştiğine dikkat çeken Pala,  “Bu ölümlerin kaçının COVID-19 hastalığına bağlı olarak gerçekleştiği bilinmemekle birlikte, ölüm sayısının artışında pandeminin etkisi açıktır. Bursa’da bir önceki yılın Kasım ayına göre bu yılın Kasım ayında karşımıza çıkan ölüm sayısındaki %135’lik artış, salgının yayılımı ve etkisi hakkında alarm vermektedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ