Zirvede Haber

Bursa’da Dağyenice Göleti turizme açılıyor ama…

Bursa’da Dağyenice Göleti turizme açılıyor ama…

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle hafta sonları piknikçilerin uğrak yerlerinden olan Dağyenice Göleti çevresinin turizme kazandırılması için gölün iki yakasında önemli bir alanı Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralamış ve özel sektörün işletmesi için ihaleye çıkmıştı. 2020 başında gerçekleşen ihalenin ardından bölgede çalışmalar sürerken Dağyenice sakinlerinden sitem dolu sözler yükselmeye başladı.

Kent merkezine yakın, ama bir o kadar da şehrin gürültüsünden uzak olan Bursalıların vazgeçilmezi Dağyenice Göleti’nin turizme açılması için çalışmalar sürerken bu günlerde bölge sakinleri sitemli.

Dağyenice mahalle muhtarı Rıdvan Tekin konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bizim alanlarımızda bir şeyler yapıyorlar. Bizim mahallemizin adını kullanıyorlar. Ama bizi hiç katmıyorlar işin içine. Biz bu planın neresindeyiz? Şuan ki izlenimim planın içinde yokuz. Şuana kadar bir faydası olmadı bize. Biz o alandan bir dal kestirmedik bugüne kadar. Bizim gençliğimizin geçtiği yer şimdi bize yabancılaştı. Bir sürü işsiz gencimiz, orta yaşlımız var. En azından iş imkanı sağlasınlar. Dağyenice’nin adını her şeyini alıyorlar ama bizi işin içine katmıyorlar” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ