Zirvede Haber

Kanal İstanbul tartışmalarında Dikkat Çeken Detay!

Kanal İstanbul tartışmalarında Dikkat Çeken Detay!
Kanal İstanbul’un altında ABD’nin Karadeniz hayali mi var?Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken, 2006 yılında Türkiye’yi ziyarete gelen ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın dönemin Başbakanı Erdoğan ile görüşmesi tekrar gündeme geldi.
 
Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken, sosyal medyada gündeme gelen video dikkat çekti.Söz konusu videoda ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 2006 yılındaki Türkiye ziyaretine dikkat çekilirken, dönemin Başbakanı Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşen Rice’ın, ABD’nin Karadeniz’e inme planından bahsettiği ifade edildi.2013 yılında hayatını kaybeden araştırmacı yazar Aytunç Altındal’ın 2006 yılında katıldığı bir programda söz konusu görüşmelere ilişkin Rice’ın Türkiye’ye gelmesindeki amacın, ABD’nin Karadeniz’e çıkma isteğine vurgu yapıyor.
 
Altındal, “Türk basınında ne hikmetse yer verilmeyen fakat muhtemelen yarın veya en geç öbür gün Condoleezza Rice’ın açıklayacağı başka bir olay var. Bu geliş gidişler için de bundan hiç söz edilmiyor. Nedir o? Amerikan Deniz Kuvvetleri Donanması’nın Karadeniz’e çıkma isteği var. Ve bu bizim Montrö anlaşmamızın 11 ve 12. Maddeleri ihlal edildiği takdirde çıkabilir. Demek, Montrö gündemde…” derken, “Ve diyor ki Amerika, Benim Akdeniz’deki donanmamı ben Karadeniz’e çıkaracağım, bana izin vereceksin diyor Türkiye’ye. Condoleezza Rice, bunu hükümete bildirmiştir. İlk kez biz bu programda söylemiş olalım” şeklinde konuşuyor.
 
Altındal’ın açıklamaları dikkat çekerken, Kanal İstanbul projesinin asıl amacının ABD’nin Karadeniz’e inme hayali olduğu yorumları da sosyal medyada gündem oldu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ