Zirvede Haber

“Gözümüzün İçine Baka Baka…”

“Gözümüzün İçine Baka Baka…”
TÜİK’ten asgari ücret için kritik rakam Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplandı. Toplantıda, TÜİK temsilcileri, bir işçinin gıda harcama rakamını komisyonla paylaştı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020’de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı.
 
Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanan komisyonda, işçileri temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yer aldı.
 
TÜİK’TEN GIDA HARCAMASI HESABI
 
Toplantıda, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu’yla paylaştı.
 
Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.
 
İŞÇİNİN TALEP ETTİĞİ TUTAR
 
Asgari ücret toplantılarında işçileri temsil eden TÜRK-İŞ’in Genel Başkanı Ergün Atalay; “Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetimizin altında olmayacak.” diyerek taleplerini açıklamıştı.
 
İŞVERENİN TEKLİFİ
 
İşvereni temsil eden TİSK ise 2020 yılında asgari ücretin en fazla 2 bin 262 lira olması gerektiğini ifade etti. İşveren kesimi 100 lira olan devlet desteğinin ise 200 liraya yükseltilmesini istedi.
 
EN YÜKSEK TALEP DİSK’TEN
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da asgari ücretin 3 bin 200 liranın altında olmaması gerektiğini söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ