Zirvede Haber

Kimseye Diyet Borcum Yok!

Kimseye Diyet Borcum Yok!
CHP Bursa’da il başkanlığına ilk aday Erol Gülmez oldu! CHP’de Bursa İl Başkanlığı için ilk adaylık açıklaması Erol Gülmez’den geldi. Erol Gülmez, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen kamuoyuna duyurdu.
 
İşte Gülmez’in açıklaması:
 
‘PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK OLMAYACAĞIZ’
 
“CHP tarihinde bir aday, alışılmamış şekilde ve belki de Bursa’da ilk defa il kongre delegeleri belli olmadan il başkanlığına adaylığını açıkladı.
 
Bunun sebebini sizlerle paylaşmak istiyorum. Genelde ilçe kongreleri biter delegeler seçilir sonra hesap kitap yapılır ve pazarlıklar başlar. Neyin pazarlığı yapılır? Paylaşım pazarlığı yapılır, kim milletvekili olacak, kim Parti Meclis üyesi olacak, kim belediye başkanı olacak, kim meclis üyesi olacak. Yani tüm makamlar için pazarlıklar yapılır. Bu pazarlıklar kiminle yapılır arkadaşlar, kendini kanaat önderi olarak nitelendiren güç odakları ve delege ağaları ile yapılır.
 
Biz yola böyle çıkmadık, hiçbir pazarlık içinde olmadık ve olmayacağız. Biz örgütümüzün sağduyusuna ve bu doğrultuda örgütümüzün sessiz haykırışına güveniyoruz. Örgüt ve tüm üyelerin iradesine ipotek koymadan, pazarlıklar yapılmadan yola çıktık.
 
İşte bu yüzden ilçe kongreleri dahi başlamadan CHP Bursa İl Başkanlığına adaylığımı açıkladım.
 
Bu vesile ile güzel şehrimizin 17 ilçesinde kongrelere katılacak tüm başkan adaylarına eşit mesafede olduğumu bir kez daha belirtiyor, bu demokrasi şöleninde hepsine başarılar diliyorum. Biz ufkun ötesini gören, genç, dinamik, tertemiz pırıl pırıl bir kadro ile yola çıkıyoruz.
 
Örgütün istediği değişimi gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. Bursa’yı almak için yönetmek için yola çıkıyoruz. Ortak akıl ve sağduyu ile önce güçlü bir muhalefet olacağız, ilk seçimde de Büyükşehir’i alacağız. Bunun için hep beraber ve kavga etmeden ne gerekiyorsa yapacağız. Söz veriyorum.
 
Temiz siyaset yapacağıma, şeffaf ve adaletli olacağıma söz veriyorum.
 
Kimseyle kavga etmeyeceğime ve bu partide kimsenin kavga etmesine müsaade etmeyeceğime söz veriyorum.
 
Genel ve yerel seçimlerde üyelerimizin tercihlerinin ve örgüt irademizin sandıklara ve listelere yansıması için ne gerekiyorsa yapacağıma söz veriyorum.
 
Bilhassa kadınlarımız ve gençlerimizle el ele omuz omuza çalışacağıma söz veriyorum.
 
Dün dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım… Bu açıklama için bu imkanı veren ve hazırlıkları yapan il başkanıma, yönetim kuruluma çalışan personelimize siz katılımcılar ve basın emekçilerine ve tüm örgütümüze teşekkür ederim.”
 
31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gülmez, hem Büyükşehir adayının hem il yönetiminin hataları olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
“Büyükşehir Başkan adayımızın il örgütünden ayrı bir paralel örgütmüş gibi çalışmasını doğru bulmuyorum. Ama bizim il başkanımız da İstanbul İl başkanımızın yaptığını yapamadı. O çalışmayı yürütemedi ve başarısız oldu. İl başkanımızın belediye başkan adaylığı beklentisi vardı. Bundan kaynaklanan sorunlar olabilir. Sonuç itibari ile süreç yanlış yonetildi.”
 
Gülmez’in açıklamasından CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, kısa bir konuşma yaptı. Akkuş, başarı dileğinde bulunduğu Gülmez’in CHP’yi doğru temsil edeceğini düşündüğünü söyledi. Gülmez de Akkuş’a teşekkür ederek, “Bu bir hizmet yarışı” ifadelerini kullandı. Akkuş, daha sonra salondan ayrıldı. Basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da katıldı.
 
EROL GÜLMEZ KİMDİR?
 
Nilüfer Fadıllı köyü doğumlu. Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından Gazi Üniversitesini bitirdi. Öğretmenlikten istifa ederek özel sektörde yöneticilik yaptı. EG Pres Ltd. Şti. ve EG Süspansiyon Elemanları şirketlerinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. NOSAB Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu üyesi. Siyasi hayatına DSP’de başladı. Üç dönem Osmangazi İlçe Başkanlığı yaptı. Hüseyin Akkuş’un başkan seçildiği kongrede yönetim kurulunda yer aldı, il sekreteri olarak görev yaptı. Seçim süreci öncesinde il yönetimindeki görevinden istifa etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ