Zirvede Haber

Gaz Yok… Mahalle Direniş de…

Gaz Yok… Mahalle Direniş de…
Bursa’da merkez ilçenin orta yeri doğalgazdan mahrum! Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Çınarönü Mahallesi yıllardır doğalgaz özlemi çekiyor. Mahallenin yalnızca bir yolla bölünmüş olan diğer tarafında ve alt sokaklarında doğalgaz olmasına rağmen doğalgazsız bölgede ikamet eden vatandaşlar yetkililere sesini duyuramamaktan şikayet ediyor.
 
Merkez ilçelerden olan Yıldırım, 2018 yılı verilerine göre 653.004 kişilik nüfusa sahip, yani Bursa’da en kalabalık ikinci ilçe.
 
Bu ilçenin göbeğinde hala doğalgaz sahibi olamayan ve odun-kömürle yaşamaya devam eden vatandaşlar sonunda isyan etti ve seslerini yetkililere duyuramayınca çareyi, durumu protesto etmekte buldu.
 
Bölgenin ova koruma kanunu kapsamında olduğu için doğalgaz hizmetine kavuşamadıklarını belirten mahalle sakinleri, “Tarım arazisi olarak gösterilen bu yerde oldukça yoğun bir nüfus yaşıyor, madem burası koruma altına alındı o zaman ya bizi başka yere yerleştirsinler ya da buraya doğalgaz hizmeti versinler” diyor.
 
VERGİMİZİ VERİYORUZ, HİZMET ALAMIYORUZ TEPKİSİ!
 
Elektrik, su, internet faturalarını öderken bütün vergileri de beraberinde ödediklerini belirten vatandaşlar, “Seçim zamanlarında mahalleyi ziyaret eden yetkililer sorunu çözeceklerine dair sözler veriyor, seçildikten sonra kapımızı çalan yok, vergimizi veriyorsak hizmet beklemek en büyük hakkımız” açıklamasını yaptı.
 
SAĞLIĞIMIZ GÖZ GÖRE GÖRE ELDEN GİDİYOR!
 
Mahallede hasta ve yaşlı nüfusun oldukça fazla olduğunu söyleyen vatandaşlar, astım ve bronşit olanların sayısının her geçen gün arttığını belirtti.
 
Çoluk, çocuk tek göz odada oturmaya mahkum ediliyoruz ifadelerini kullanan mahalleli, “Evin diğer odaları soğuk, çocuklarımız hasta olup okula gidemiyorlar hastalığı da geçelim, daha şimdiden bu pis havayı soluyup zehirleniyorlar” dedi.
 
FİBER İNTERNET VAR, DOĞALGAZ YOK
 
“Mahallemizde elektrik, su zaten var hatta fiber internet hattı bile var ama doğalgaz yok” diyerek tepki gösteren vatandaş, “İlçenin göbeğinde kendimizi dışlanmış hissediyoruz, herkes gibi bizim de hizmet alma hakkımız var” şeklinde konuşarak soruna acil çözüm istediklerini belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ