Zirvede Haber

Devlet vatandaşının tedavisini yarım bırakmamalı!

Devlet vatandaşının tedavisini yarım bırakmamalı!

“Her hastalığın bir şifası var. Ama…” Bu sözler kendisi de hekim olan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’a ait. Özkan Türkiye’nin sağlıkta tedavi alanında geçmiş yıllara göre ilerlediğini ancak bazı hastalıklarda ise Türkiye’de ilaç sıkıntısı çekildiğini ifade ederek Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. Özkan; “Türkiye geçmiş yıllara göre sağlık alanında yapmış olduğu teknolojik yatırımlarla ileri sevilere ulaştı. Hatta Avrupa Ülkelerinin bazılarını da bu alanda geçmiş durumdayız. Türk Sağlık Sistemine geneline baktığımızda yüzde 60-65 gibi Özel Sektörün ağırlığını görüyoruz. Şimdi ise hasta garantili Şehir Hastaneleri Kamu-Müteahhit Ortaklığı üzerinden bu oran nerdeyse yüzde 85’ler ile yarışıyor. Türkiye’nin her ilinden ise sağlık ile ilgili şahsıma mektup geliyor. Şifası olan ama cebinde tedavisi için para olmadığı için dert yanan anneden, tedavi edebilecek imkan varken hastanesinde gerekli tıbbi donanım olmadığı için çaresiz kalan doktora kadar! 3 bin yıllık geçmişe bin yılı aşan devlet tecrübesi olan Türkiye Cumhuriyet’i bu sorunları aşmasını diliyorum.” Dedi

Şifa diliyorum!

Özkan, Türkiye’de nadir rastlanan bir hastalığa yakalanan Halil Emre Acar’ın ablası tarafından yazılan bir mektubu da paylaşarak Sağlık Bakanlığını bir kez daha göreve çağırdı. Özkan; “Bir süre önce SGK tarafından tedavisi karşılanmayan Hipofosfatazya Kemik Hastalığı ile ilgili hastalığa yakalanan Halil Emre Acar ve ailesi sosyal medya üzerinden bir imza kampanyası başlatmıştı. Ablasından bana da destek için bir mektup gönderildi. Bir doktor bir baba olarak noktasına virgülüne dokunmadan bu mektubu sizlerle paylaşacağım. Genç delikanlı kardeşimizin biran önce sağlığına kavuşmasını, Türkiye’de bir şekilde tedavilerini sürdürmeye çalışan tüm hastalarımıza da çok acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Yanlış tanı nedeniyle mağduruz!

İşte o mektup; “ Sayın Vekilim;Bu kampanyayı kardeşim Halil Emre Acar’ın sağlığına kavuşması için başlatıyorum. Ablası olarak elimden bu geliyor. Lütfen değerli vaktinizi ayırıp okuyun. Çünkü imzalarınız sayesinde sesimizin duyulmasını sağlayabilirsiniz. Kardeşim şimdi 12 yaşında ve geçen sene yapılan basit bir kan testi sonucunda ise bir çeşit nadir kemik hastalığı olan  “Hipofosfatazya” teşhisi konuldu. Çocukken yapılan testlerde ise yanlış bir tanı konulmuş (lipid depo miyopati) ve yıllar boyunca buna göre ne yazık ki hatalı tedavi edildi ve kas hastalığı teşhisi konan bu hastalığın ilaçları kardeşime zarar verdi.”

İlacı ödeme listesinde yok!

“Şimdi gerçek tanıyı biliyoruz ancak SGK ödeme listesinde olmadığı için ilaca ulaşamıyoruz. İlacın ödeme listesine alınması için sizden kampanyamı imzalamanızı rica ediyorum. Tüm bunlar yaşanırken ne yazık ki 9 Haziran 2015’te babamızı kaybettik. O da yurt dışında Halil Emre’nin ilerideki tedavisi için daha fazla para kazanmak ve tedavi sürecinde mağdur olmamak istiyordu. Baba nihayetinde. Ama olmadı kalbine yenik düştü ve Türkiye’ye döneceği gün ani kalp krizi sonucunda Johannesburg’ta vefat etti. Bu arada üç kardeş (ben, kız kardeşim Merve ve Halil Emre) okullarımıza devam ediyorduk. Annem bize hem baba hem anne oldu, hakkını ödeyemeyeceğim. Bir yandan biz, ev, okul ve tedavi masrafları derken birlikte bu süreçte çok yıprandık. Ama en önemlisi o zamanlar 7 yaşında olan kardeşimin yaşadıkları. Kardeşim üstün zekalı ve çok başarılı bir öğrencidir ve babamın vefatından sonra Darüşşafaka sınavlarına girdi ve kazandı. Fakat bu sağlık problemlerinden ötürü okulu çok istemesine rağmen gönderemedik. Çünkü kardeşim beş katlı bir okulu merdivenlerden inip çıkacak sağlığa sahip değildi ve halâ değil.”

Bürokrasiye takıldık!

“Hastalığın tedavisinde “Strensiq” isimli ilacın kullanılması gerekiyor. Gerekli onay sürecinin hızlanması, kardeşimin bir an önce sağlığına kavuşması ve hayati tehlikeyi atlatmasını istiyorum. Sizlerin de onay ve ilacın temin aşamasında desteğini bekliyorum. Kardeşim şu an 12 yaşında ve kemik ölçüm yaşı orta yaş düzeyindeki insanlarla aynı. Bir an önce sağlığına kavuşup arkadaşları gibi koşup eğlenmesini, onlarla bir kez olsun futbol oynayabilmesini istiyorum. O doğduğundan beri çok güçlü bir çocuk. Önündeki fiziksel engelleri bir yana bıraktı, bırakmak zorunda kaldı. Okulda yaşıtları tarafından dışlansa da, küçük yaşta babasını kaybetse de hayata tutundu. Şimdi sesimizi duyurmak için, hayata daha güzel ve sağlıklı tutunabilmesi için sizlerden imza yardımlarınızı bekliyoruz. İlginiz için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla; Kübra Acar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ