Zirvede Haber

DEPREM HATLARI ÇÖKERTTİ!

DEPREM HATLARI ÇÖKERTTİ!
Bursa’da da hissedilen depremin ardından telefonlar çekmemeye başladı İstanbul’da saat 13:59’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından cep telefonu operatörlerinin servis verememesi sosyal medyada gündem oldu.
 
İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörlerde erişim sorunu yaşanıyordu. Turkcell’den konuya ilişkin açıklama gelirken, Türk Telekom’da bağlantı sorunları Türkiye genelinde devam ediyor.
 
TELEFON HATLARI KİLİTLENDİ
 
İstanbul’da meydana gelen depremle birlikte yaşanan panikle hemen telefonlarına sarılan vatandaşlar, iletişim sorunu da yaşadı.
 
Yakınlarının durumunu öğrenmek için cep telefonlarıyla arama yapan vatandaşlar yaşanan bağlantı sorunları nedeniyle aradıkları kişilere ulaşamadı.
 
Milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.
 
GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan WhatsApp ve benzeri aramalara yöneldi.
 
TURKCELL’DEN DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA
 
Turkcell, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
 
SOSYAL MEDYADA GSM OPERATÖRLERİNE TEPKİ
 
Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom üzerinden yakınlarına ulaşmaya çalışanlar bunu bir süre başaramazken; yaşananlara sosyal medyada tepki gösterdi.
 
Gazeteci Deniz Zeyrek, “GSM şirketleri ilk sınavı veremedi” yorumunda bulunurken; eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da 17 Ağustos 1999’daki büyük depremde de telefonların çalışmadığını hatırlatarak 20 senede hiçbir şeyin değişmediğine dikkat çekti.
Türk Telekom, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.
 
Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada, “Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, geniş bant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ