Zirvede Haber

Biz Üniversite bekliyorduk! Onlar Suriyelilere Okul Yaptılar!

Biz Üniversite bekliyorduk! Onlar Suriyelilere Okul Yaptılar!

“Madem 1 yıl içinde vatanlarına göndereceksiniz, neden onlara okul yapıyorsunuz?” Bu sözler Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir siyasi partinin ilçe başkanına ait. İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Hisar mahallesinde yapımına devam edilen, 2020-2021 Öğretim Yılında açılışı yapılacak olan, 10 dönüm arazi içinde, maliyeti 14 milyon lira olan 24 derslikli Suriyeli çocuklar için yapılan ortaokul için sert tepki gösterdi.

Madem göndereceksin, neden yapıyorsun!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yapı İşleri Daire Başkanı ve Proje Direktörlüğü aracılığı ile “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin” yoğun olduğu 19 ilde, 220 okul inşaatına 31 Mart Yerel seçimler öncesinde temelleri atılmıştı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Dünya Bankası iş birliği ile hazırlanan Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bursa’da Mustafakemalpaşa, İnegöl, Yıldırım, Osmangazi-Demirtaş, Mudanya ve Gemlik’te 24 ve 32 derslikli okulların temelleri atıldı. Toplamda 150 milyon liraya mal olacak olan okulların mali kaynağı Dünya Bankası tarafından sağlandı.  Bursa’da 13 okulun çürük gerekçesi ile yıkılmasına rağmen, “ödenek sıkıntısı öne sürülerek” yapılmamasının tartışmalarının tam gaz sürdüğü dönemde “Suriyeliler Okulu” yeni tartışmaların fitilini ateşleyecek!

Endişeliyiz!

Hisar Mahallesi’nde yapımı süren okulun Suriyelilere münhasır bir okul olduğunu söyleyen Yavuz, “MEB yetkililerin 19 ilde yapılacak bu okullar için Suriyelilerin yoğun olduğu illerdeki projeler olarak adlandırılmasına karşın, Suriye nüfusunun çok az olduğu Gemlik ‘te böyle bir okulun yapılması kafaları karıştırmıştır. Bursa’nın merkez ilçelerinde koruma amaçlı Suriyeli nüfusun çok daha yoğun olmasına rağmen niçin bu ilçeler yerine Gemlik tercih edilmiştir? Bu okulun sadece Suriyeli çocukların eğitimine tahsis edileceği doğru mudur? Eğer bu doğruysa maksat Gemlik’teki Suriye nüfusu arttırılarak ilçemize koruma amaçlı nüfus mu kaydırılacaktır? Yoksa demoğrafik yapı değiştirilerek ileriye dönük siyasi bir takım projelermi söz konusudur? Toplam aile sayısının 110 olduğu Gemlik’te okuyan çocuk sayısı 58 iken ve ortada da hiçbir sorun yokken 750 çocuğun okuyabileceği neden bir ortaokul yapılmaktadır? Okulların yapıldığı ilçelere tekrar bakınız. Mudanya-Gemlik CHP Belediyeleri, Mustafakemalpaşa’da ise küçük bir farkla İYİ Partinin kaybettiği bir ilçemizin. Meseleye bu açıdan baktığınızda endişelerimizin aslında ne kadar büyük olduğunu da anlayabilirsiniz!” diyerek açıklama beklediklerini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ