Zirvede Haber

Sağlık politikaları bizi korumakta yetersiz kalıyor!

Sağlık politikaları bizi korumakta yetersiz kalıyor!

Muayene ettiği hastası tarafından bıçaklanan Diş Hekimi Hamdi Gören’e, Genel Sağlık İş Bursa Şubesi tarafından geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu. Genel Sağlık-İş Bursa Şube Başkanı Tansu Darıcı ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Bursa’da hastaneye dişini çektirmek için gelen bir kişi, doktor üçüncü kez uyuşturucu enjeksiyon yapmadığı için diş hekimini bıçakla yaralamıştır. Yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan diş hekimi tedavi altına alınmıştır.

Sağlıkta şiddet olaylarının ardı arkası kesilmemekte, her geçen gün yeni bir şiddet vakası yaşanmaktadır. Sağlık emekçilerinin, can güvenliği içinde görevlerini yerine getirebilecekleri çalışma ortamları kalmamıştır. Siyasi iktidar çözüm üretmek için daha kaç sağlık çalışanının ölmesini beklemektedir.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet olaylarında saldırgan ya serbest bırakılmakta ya da bir süre sonra açılan dosya kapatılmaktadır. Sağlıkta şiddetin giderek artmasında; şiddete ortam hazırlayan sağlık politikaları kadar, siyasi iktidarın konuya kulak tıkayan tavrı da etken olmaktadır. Siyasi iktidar, sağlıkta şiddete kalıcı ve gerçekçi çözümler üretmemektedir.

Genel Sağlık-İş olarak, siyasi iktidara defalarca demokratik kitle örgütlerini de içine alarak çözüm üretme konusunda çağrıda bulunmamıza rağmen, siyasi iktidar “kınama” mesajlarının ötesine geçememiştir. Siyasi iktidar, halkın sağlığı için görevlendirdiği memurunu korumak zorundadır. Mevcut yasaların sağlıkta şiddete engel olamadığı ortadadır.

Sağlık çalışanlarına şiddet gösterenlere verilecek olan cezaların caydırıcı olabilmesi, söz konusu caydırıcılığın, sağlık çalışanlarına gösterilen şiddetin azalmasına katkı sağlayabilmesi adına Türk Ceza Kanunu’nda kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmeti sunanlara karşı işlenen bazı suçlara ilişkin özel düzenlemelere yer verme gereği bulunmaktadır. İşte bu kapsamda hazırlanan ve Genel Sağlık-İş tarafından Meclis gündemine taşınan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı taslağı, Meclis’in yeni yasama yılında ilk gündem maddeleri arasında yer almalıdır.

Genel Sağlık-İş sağlıkta şiddet olaylarının kanıksanmasına ve sıradanlaşmasına izin vermeyecektir. Saldırıya uğrayan Diş Hekimimize acil şifalar diliyor, Genel Sağlık-İş olarak olayın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ