Zirvede Haber

İZNİK GÜN BATIMI FESTİVALİ SAĞANAK YAĞIŞLA BAŞLADI

İZNİK GÜN BATIMI FESTİVALİ SAĞANAK YAĞIŞLA BAŞLADI

İznik dünyada ki en güzel 5 gün batımından biri olan Ekinoks dönemini 2. kez festival ile başladı. Sağanak yağış nedeni ile program İznik Milli İrade Meydanında gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Sergi açılışı ile devam etti.

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan İznik Ekinoks Festivali’nin sonbahar ayağı 20-23 Eylül 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, İlçe  Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yücel Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve yönetimleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum örgütleri ve Fotoğraf severler katıldı.

Yılda iki kez tekrarlanan bu doğa olayı, çevresi dağlarla çevrili olan İznik Gölü’nde gerçekleşiyor. Gün batımı saatinde güneş İznik’in karşı kıyısında bulunan Karsak boğazı denilen mevkiden göle kavuşuyor. Dünya üzerindeki belirli göllerde nadiren görülebilen bu doğa olayı güneş suya değdiği an suyun içerisinde dağılıyor.

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik yaptığı konuşma ” Bursa’da yaşamak , Bursa da görev yapmak , Bursa’lı olmak ayrı bir güzellik.  Bursa’nın can içinde cananı İznik’te olmak , İznikli olmak ,İznik’in oksijenini almak , suyunu içmek ayrı bir güzellik. Kaymakamlığımızın , Belediyemizin ve Halkımızın, sizlerin tespit ettiği doğa harikası bu güzellik bereketi, yağmurlu güzel havası ile geldi. Başkaları bir şey söyleyebilir. Hiç önemli değil güneşin batışı da güzel. Bu gün hava bulutlu olsa da akşam üzeri güneşin bulutların arasından verdiği fulü renk daha ayrı bir güzellik katacaktır” dedi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ise konuşmasında ” Sayın Kaymakamım, Kıymetli Protokol üyeleri ve çok değerli misafirlerimiz, Ekinoks festivalimize ve Kadim şehir İznik’imize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün her avuç toprağı binlerce yıldır Kültür kalıntıları ile yoğrulmuş,yüzyıllar boyu tarih sayfalarının baş köşelerinde yerini almış güzel ilçemizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İznik Dört İmparatorluğa başkentlik yapan nadir yerleşimlerden biridir.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ise yaptığı konuşmada ” Eylül ayı İznik Ekinoks ve fotoğraf festivalimize hepiniz hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum . Benden önce Belediye Başkanım , İl Genel Müdürüm İznik’imizin tarihide denebilecek teferruatlı açıklamalarda bulundular. Bu kadar küçük bir coğrafyada bu tarihi derinliğe sahip olmak her şehre nasip olmaz. Tarihi derinliğin yanında aynı o derece gölüyle, ormanları ile gerçekten çok büyük doğal güzelliklere de sahip Belki de bir araştırma yapsak Bursa’daki insanların yüzde doksanı belki de İznik’i hiç görmemiş. Bir yerlerden doğru bir adımda başlamak gerekir diye düşündük. Sağ olsun değerli Belediye başkanımızda aynı fikriyata sahip olduğu için bu festivale sahip çıktı. Malumunuz ekinoks gece ile gündüzün eşitliğini ifade ediyor. Yılda 2 kere Mart ve Eylül aylarında  yaşanıyor. Bizde dedik ki ilgi çeksin ismi ile hem de İznik’in duyurulmasına fayda sağlayacak bir etkinlik olsun dedik. İznik Ekinoks Festivalinin İkincisini düzenledik” dedi.

Protokol Fotoğraf Sergisinin Kurdelesini Kesti

İznik Ekinoks Festivalinin ilki olan ve Mart ayında çekilen ve tıklanma rekoru kıran yüzlerce fotoğraf sergisi açıldı. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Bando Ekibi birbirinden güzel marşları seslendirdi.

Mart ayında yapılan fotoğraflar arasından 1.Büşra Yetiş (3051), 2. Yusuf Kocabıyık (2811), 3.Ali Kamil Seren (2038) beğeni alarak ilk üçe girmiştir. Birinci olan Büşra Yetiş’e  Festivale Özel Çini ustası Adil Can Güven tarafından hazırlanan İznik Çinisi ve hediye çeki verildi. 2 ve 3 olanlara ise hediye olarak İznik Eko Turizm Tesislerinde 3 Günlük konaklama hediye çekleri protokol üyeleri tarafından fotoğrafçılara takdim edildi. Ardından fotoğraf sergisini gezdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ