Zirvede Haber

Aktaş’tan saldırıda yaralanan gaziye ziyaret

Aktaş’tan saldırıda yaralanan gaziye ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hac vazifesini yerine getirmek için gittiği Arabistan’dan döner dönmez, ayağının tozuyla ilk ziyaretini Gemlik’te bir kafede darp edilen Gazi Ömür Karaman’a yaptı.

Bursa‘nın Gemlik ilçesindeki bir kafede Gazi Ömür Karaman‘ın acımasızca darp edildiği haberini, hac vazifesi için gittiği Arabistan’da alan ve hemen gerekenin yapılması yönünde talimatlar veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hac döşünü ayağının tozuyla Gazi Karaman’ı kaldığı evde ziyaret etti.

Gemlik İlçesi’nde 13 Ağustos’ta yaşanan olayda, yeğenlerini görmek için Ankara’dan Bursa’ya gelen Gazi Ömür Karaman, serinlemek için Kumsaz sahiline geldi. 19 yıl önce vatani görevini yaptığı Kuzey Irak’ta teröristlerce yapılan bombalı saldırıda vücuduna çok sayıda şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Gazi Ömür Karaman, bir süre yüzdükten sonra yorulunca yakınlardaki kafeye giderek dinlenmek istedi. Kafede ayağını sandalyeye uzatan Karaman, işletme sahibi ve çalışanlar tarafından acımasızca darp edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Gazi Karaman hastaneye giderken, olayın basına yansımasıyla Gazi’nin darp edilmesine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler yağmaya başladı.

Büyükşehir gerekeni yaptı

Gazi Karaman’ı darp ettikleri tespit edilen işletme sahibinin de aralarında olduğu 3 kişi tutuklanırken, olayı hac vazifesi için gittiği Arabistan’da öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işletmeye gerekli yaptırımların hemen uygulanması için talimat verdi. Başkan Aktaş’ın talimatı üzerine hem Büyükşehir Belediye Encümeni hem de mekanın mülk sahibi konumundaki BURFAŞ harekete geçti ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle işyeri kapatılırken, BURFAŞ da Gazi’nin darp edilmesi ile kira sözleşmesine aykırı tutum ve davranışlar gerekçesiyle kira sözleşmesini feshetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ