Arabayatağı Mahallesi’ndeki imar kaynaklı doğal gaz sorunu tarih oluyor!
Bursagaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Gürsu Belediyesi işbirliğiyle projelendirilen Çevre Yolu altı doğalgaz altyapı çalışmaları başlangıç töreni bugün gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursagaz, 25 yıldır bu şehirde 1 milyonu aşkın abonesiyle bu dağıtım işini yapıyor. Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla 4 dağ ilçesine 150 milyonluk doğalgaz yatırımı yapıldı. İki yıl sürecek olan bu proje için harıl harıl arı gibi çalışacağız. Buna paralel olarak yol ve asfalt çalışmalarımıza da devam edeceğiz” dedi.
Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinin imar dışı bölgelerindeki doğalgaz altyapı çalışmalarını kapsayan temel atma töreni bugün yapıldı.
Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ve birçok siyasi isim katıldı.
“Bursa’nın 11 ilçesinde, 6.902 kilometrelik şebekemiz ile yaklaşık 1 milyon 100 bin aboneye hizmet veriyoruz”
SOCAR Türkiye Doğal Gaz Tarife Yatırım ve Paydaş İlişkileri Direktörü Ertan Yıldız, “Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki ve yine ülkemizin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden biri olarak, kesintisiz ve güvenli gaz arzı sağlama hedefiyle çalışıyor, yaşam kalitesini artıran bu enerjiyi daha fazla kitlelere ulaştırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu amaçla kurulduğumuz günden bu yana Bursa’ya 1 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bursa’nın 11 ilçesinde, 6.902 kilometrelik şebekemiz ile yaklaşık 1 milyon 100 bin aboneye hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri ile Uludağ’a doğal gazı ulaştırdık. Şimdi ise Milletvekillerimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimlerinin neticesinde çıkan yeni mevzuatlar kapsamında, şehir merkezinde yer alan imarsız bölgelere de doğal gaz ulaştırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2021 yılı için planlamadığımız bu tutardaki bir yatırımı, vatandaşların bir an önce doğal gaza kavuşması için Bursagaz’ın ve SOCAR’ın finansman gücü sayesinde bu yılki yatırımlarımızın kapsamına dahil ettik. Yıldırım ilçesinde Vakıf, Arabayatağı, Çınarönü, Samanlı, Millet, İsabey, Şirinevler; Osmangazi ilçesinde Mehmet Akif, Soğanlı ve Çukurca; Gürsu ilçesinde ise Kurtuluş ve Yenidoğan mahallelerinde bu kapsamdaki alanlarda çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımız sonucunda yaklaşık 2 bin 500 hane doğal gaz konforuna kavuşacak. Çalışmalarımız sırasında bölge halkının işbirliği ve desteği bizler için çok kıymetli” dedi.
Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Doğal gazın imarsız alanlardaki tüm vatandaşlara ulaşabilmesi için mülkiyetli parsel sahiplerinin kurumlarla iş birliği yaparak sürece destek vermeleri büyük önem taşıyor. Aynı zamanda, doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlarımızın, abonelik ve iç tesisat süreçlerini Bursagaz’dan bilgi alarak ve sertifikalı firmalar aracılığıyla sürece uygun olarak yürütmeleri gerektiğini hatırlatmak isterim. 2022 yılına girmeden, buradaki evlerde doğal gaz ateşinin yanmasını hedefliyoruz. Kasım ayı sonuna kadar altyapı çalışmalarını tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız. Bursagaz olarak, gelecek dönemde farklı bölgelerde de bu kapsamda yatırım yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“10 bin hane ve 40 bin insanımızı ilgilendiren hizmetin temelini atıyoruz”
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugün verdiğimiz bir sözü daha tutmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İmar Kanunu’nda yaptığımız değişiklikle birlikte planlarımız daha kalıcı hale geldi. 30 binin üzerinde hak sahibi olan yapılandırma çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiriyoruz. Bu hizmetlerimizin bir tanesi; Mevlana Mahallesi’ndeki 1250 konutluk projemiz. Depreme dayanıksız konutların yerine, şehrimize yakışan konutlar inşa etmeye başladık. Bugüne kadar 300 bin metrekare aktif yeşil alanlar oluşturduk ve oluşturmaya devam edeceğiz. Bugünkü mutluluğumuzun ayrı bir yeri var. 10 bin hane ve 40 bin insanımızı ilgilendiren hizmetin temelini atıyoruz. Bu bölgedeki tüm evlerimiz doğal gaza kavuşacak ve bölge insanımız kirli havaya teneffüs etmeden, kışın rahat nefes alacak. Özellikle kadınlarımız ne kömürle, ne de külle uğraşacak” diye konuştu.
“Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla 4 dağ ilçesine 150 milyonluk doğalgaz yatırımı yapıldı”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yıldırım ve Osmangazi bölge halkından bizden hep istenen; doğalgazın ne zaman geleceği konusuydu. Muhtarlarımızın da ihtiyaç listelerinin en başında doğalgazın gelmesi vardı. Bursagaz, 25 yıldır bu şehirde 1 milyonu aşkın abonesiyle bu dağıtım işini yapıyor. Türkiye’de olmayan bir şey gerçekleştirildi. İmarsız ya da imar planı yapılan bölgeler için planlama çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl aralık ayında kanunlaşan bu proje için, bugün bir araya geldik. Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla 4 dağ ilçesine 150 milyonluk doğalgaz yatırımı yapıldı. İki yıl sürecek olan bu proje için harıl harıl arı gibi çalışacağız. Buna paralel olarak yol ve asfalt çalışmalarımıza da devam edeceğiz. İnsanlarımız, alt yapı çalışmalarını görmedikleri için çok önemsemez ve kazı çalışmalarına karşı isyan eder. Keşke bu yatırımlar 20-30 yıl önce yapılmış olsaydı. Çocuklarımız daha iyi koşullarda ve daha iyi evlerde yaşamayı hak ediyor. Yaparsa Ak Parti yapar, Cumhur İttifakı yapar. Diğerleri anca dedikodu yapar. Biz Bursamız için gece gündüz ne yapabiliriz, bir çivi daha çakabilir miyiz diye düşünüyoruz” dedi.