Gemlik’te “Anadolu Mirası Operasyonları” Kapsamında Tarihi Eser Operasyonu: 202 Sikke ve Objeye El Konuldu
Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen “Anadolu Mirası Operasyonları” kapsamında Gemlik İlçesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
Gemlik Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan operasyon sırasında, 2 şüpheli şahsın bulunduğu bir araçta detaylı arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada, uzman ekipler tarafından incelenen 202 adet sikke ve objenin Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirildi.
Operasyonun ardından 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, ele geçirilen eserlerin korunması ve incelenmesi için gerekli adımların atıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelede kararlı bir duruş sergilenmesini ve kültürel mirasın korunmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
