“Bu Bir Skandal Değil, Küresel Bir Ahlak ve Güç Çöküşüdür”

  • 05 Şubat 2026
“Bu Bir Skandal Değil, Küresel Bir Ahlak ve Güç Çöküşüdür”

EPSTEIN BELGELERİ DÜNYAYI SARSARKEN SESSİZ KALANLAR SUÇA ORTAKTIR
Saadet Partisi İl İstişare Kurulu Başkanı Taner Keleş’ten Sert ve Sarsıcı Çıkış:
“Bu Bir Skandal Değil, Küresel Bir Ahlak ve Güç Çöküşüdür”

Saadet Partisi İl İstişare Kurulu Başkanı Taner Keleş, tüm dünyayı ayağa kaldıran ve küresel güç merkezlerini doğrudan hedef alan Epstein belgeleri hakkında son derece sert, dikine ve yerden yere vuran bir açıklama yaptı. Keleş, ortaya saçılan belgelerin bir “magazin skandalı” değil, küresel bir suç ağı, kirli iktidar ilişkileri ve sistematik bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, suskun kalan siyasetçileri, devletleri ve uluslararası kurumları açıkça hedef aldı.

“BU BELGELER, DÜNYAYI YÖNETTİĞİNİ İDDİA EDENLERİN GERÇEK YÜZÜDÜR”

Taner Keleş, Epstein dosyalarının yıllardır dillendirilen ama üstü örtülen bir gerçeği çıplak biçimde ortaya koyduğunu belirterek, “Demokrasi, insan hakları ve ahlak dersi veren küresel elitlerin, kapalı kapılar ardında nasıl bir çürümüşlük içinde olduğunu artık herkes görmek zorundadır” dedi.

Keleş, belgelerde geçen isimlerin tesadüf olmadığını vurgulayarak, siyaset, finans, medya ve istihbarat dünyasının en tepesindeki aktörlerin aynı karanlık ağda buluşmasının sistemsel bir çöküşün kanıtı olduğunu söyledi.

“BU BİR PEDOFİLİ DOSYASI DEĞİL, BİR GÜÇ VE ŞANTAJ MEKANİZMASIDIR”

Epstein meselesinin sadece bireysel sapkınlıklarla açıklanamayacağını ifade eden Keleş, “Ortada münferit suçlar yok. Ortada organize, planlı ve korunan bir yapı var. Bu yapı, çocuklar üzerinden kurulan bir şantaj ve kontrol mekanizmasıdır” ifadelerini kullandı.

Keleş’e göre bu ağın asıl amacı, güçlü isimleri suçla ilişkilendirerek kontrol altında tutmak, küresel karar alma mekanizmalarını kirli ilişkilerle dizayn etmekti.

“SÖZDE ÖZGÜR DÜNYA, SUÇ ORTAĞI OLARAK SUSUYOR”

Batılı devletlerin ve uluslararası kuruluşların belgeler karşısındaki sessizliğini sert sözlerle eleştiren Taner Keleş, “Eğer bu belgeler Afrika’da ya da Orta Doğu’da bir ülkeye ait olsaydı, bugün yaptırım üstüne yaptırım konuşuluyordu. Ama failler ‘dokunulmaz’ çevrelerden olunca hukuk askıya alınıyor” dedi.

Keleş, bu suskunluğun tarafsızlık değil, açık suç ortaklığı olduğunu vurguladı.

“ADALET, GÜÇLÜYE GÖRE EĞİLİP BÜKÜLÜYOR”

Saadet Partisi İl İstişare Kurulu Başkanı, Epstein’in şüpheli ölümüyle dosyanın kapatılmak istendiğini hatırlatarak, “Sözde dünyanın en gelişmiş hukuk sistemleri, bir adamın hücresinde ‘intihar’ ettiğine bizi inandırmaya çalıştı. Akıl ile alay ettiler” dedi.

Keleş’e göre bu olay, küresel adalet sisteminin güçlüleri koruyan, mazlumu ezen bir araç haline geldiğinin en net göstergesidir.

“İNSAN HAKLARI MASALI ÇÖKMÜŞTÜR”

Taner Keleş, Epstein belgeleriyle birlikte Batı’nın yıllardır pazarladığı “insan hakları”, “özgürlük” ve “ahlaki üstünlük” söylemlerinin tamamen çöktüğünü ifade etti. “Çocukların istismar edildiği bir düzende kimse ahlaktan, kimse medeniyetten bahsedemez” diyerek sert konuştu.

“BU MESELE TÜRKİYE’Yİ DE İLGİLENDİRİYOR”

Keleş, konunun sadece ABD ya da Batı dünyasıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Bu ağ küreseldir. Bugün susarsak, yarın aynı çürümenin farklı biçimleriyle karşımıza çıkması kaçınılmazdır” dedi.

Türkiye’nin bu süreçte net bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade eden Keleş, uluslararası platformlarda bağımsız ve yüksek sesli bir adalet çağrısı yapılmasının şart olduğunu söyledi.

“SUSAN HERKES BU SUÇUN PARÇASIDIR”

Açıklamasının dozunu daha da yükselten Taner Keleş, şu ifadelerle sert bir mesaj verdi:

“Bu belgeler ortadayken susan siyasetçiler, üç maymunu oynayan medya kuruluşları ve görmezden gelen uluslararası kurumlar bu suçun parçasıdır. Bu mesele kapanmayacak. Üzeri örtülemeyecek. İnsanlık vicdanı buna izin vermeyecek.”

“SAADET PARTİSİ OLARAK BU ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİN KARŞISINDAYIZ”

Keleş, Saadet Partisi’nin duruşunu net biçimde ortaya koyarak, “Biz gücün değil, hakkın yanındayız. Kim olursa olsun, hangi makamda olursa olsun, çocukların istismar edildiği bir düzenin karşısında durmak insan olmanın gereğidir” dedi.

Açıklamasını sert bir uyarıyla tamamlayan Taner Keleş, “Epstein belgeleri, dünyanın aynasıdır. Bu aynaya bakamayanlar, gerçeği değil suçu savunmaktadır” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ