“Bizim Yolumuz Biatın Değil, Halkın Yoludur”

  • 04 Şubat 2026
“Bizim Yolumuz Biatın Değil, Halkın Yoludur”

CHP’li Erdoğan Kaçar’dan “Ortak Akıl ve Özgür İrade” Vurgusu: “Bizim Yolumuz Biatın Değil, Halkın Yoludur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Erdoğan Kaçar, yaptığı kapsamlı değerlendirmede partinin tarihsel ideolojik çizgisine, sosyal demokrasi anlayışına ve güncel siyasal tartışmalara ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Kaçar, CHP’nin özünün biat değil ortak akıl, teslimiyet değil özgür irade olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ideolojik kimliğini ve tarihsel misyonunu değerlendiren CHP’li Erdoğan Kaçar, yaptığı açıklamada partinin kuruluş felsefesinden günümüze uzanan siyasal yolculuğunu ele aldı. Kaçar, CHP’nin bir sınıf ya da zümre partisi değil, milletin topyekûn kurtuluş ve çağdaşlaşma mücadelesinin ürünü olduğunu belirterek, “Bizim yolumuz biatın değil, ortak aklın yoludur; kırmadan, dökmeden her bir yüreğe dokunmaktır” ifadelerini kullandı.

“Siyaset Geçer, Dostluk ve Memleket Sevdası Kalır”

Açıklamasında siyasetin geçici, memleket sevgisinin ise kalıcı olduğuna dikkat çeken Kaçar, farklı düşüncelere sahip tüm vatanseverleri ortak bir paydada buluşturmanın temel hedefleri olduğunu söyledi.
“Her bir vatanseveri bu büyük çınarın gölgesinde, huzurla buluşturmak tek gayemizdir” diyen Kaçar, CHP’nin kapsayıcı ve birleştirici karakterine vurgu yaptı.

CHP’nin Temeli: Altı Ok ve Aydınlanma Devrimi

CHP’nin ideolojik temelinin Altı Ok ilkeleriyle şekillendiğini belirten Kaçar, özellikle Halkçılık ilkesinin Türk solunun en yerli ve en saf damarı olduğunu ifade etti.
“Atatürk’ün liderliğinde şekillenen Halkçılık anlayışı; toplumda hiçbir kişi, aile ya da zümreye ayrıcalık tanımayan, halkı devletin gerçek sahibi yapan bir anlayıştır” diyen Kaçar, CHP’nin kuruluşunun tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma idealiyle bütünleştiğini vurguladı.

Ortanın Solu ile Halkın Yanında Bir Siyaset

1960’lı yıllarda İsmet İnönü’nün “Ortanın Solundayız” çıkışının, partinin yönünü emekçiye, işçiye ve köylüye çevirdiğini hatırlatan Kaçar, bu dönemin CHP açısından bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Bu anlayışla CHP’nin yalnızca devleti kuran bir parti olmanın ötesine geçtiğini söyleyen Kaçar, partinin sosyal hakları savunan, halkın gündelik sorunlarına çözüm üreten bir siyasal yapıya dönüştüğünü ifade etti.

Sosyal Demokrasi: Vicdanın ve Adaletin Siyaseti

Bülent Ecevit döneminde sosyal demokrasi anlayışının zirveye ulaştığını belirten Kaçar, solculuğun inançlarla kavga etmek değil, adalet ve vicdan temelinde bir siyaset olduğunu söyledi.
“Solculuk; komşusu açken tok yatmayanların siyasetidir” diyen Kaçar, emeğin sömürülmediği, eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliğinin sağlandığı bir düzenin savunucusu olduklarını dile getirdi.

“Gerçek Solcu Biat Etmez”

Açıklamasının en dikkat çekici bölümünde biat kültürüne karşı net bir duruş sergileyen Kaçar, sorgulayan aklın ve özgür iradenin CHP’nin temel değerleri olduğunu vurguladı.
“Gerçek bir solcu asla biat etmez; aklın ve vicdanın ışığında sorgular” diyen Kaçar, parti içinde sorgulayan ve eleştiren seslerin susturulmak istenmesine karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ