Veliler Çözüm İstiyor
Bursa Yıldırım’da Bir İlkokulda Öğretmen Hakkında Ciddi İddialar
BURSA – Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Akıncıtürk İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’nda görev yapan bir sınıf öğretmeni hakkında öğrenci velileri tarafından dile getirilen iddialar, kamuoyunda endişeye neden oldu. Veliler, öğretmenin ders işleyişi, öğrencilerle iletişimi ve müfredat uygulamaları konusunda ciddi sorunlar yaşandığını öne sürerek okul yönetimi ve yetkililerden çözüm talep ediyor.
İddialara göre, okulun 3-F sınıfında görev yapan öğretmen Ö. E., öğrencilere zaman zaman hakaret içeren sözler sarf ediyor ve ders saatlerinde müfredat dışına çıkarak öğrencileri sık sık bahçede serbest bırakıyor. Veliler, bu durumun çocukların akademik gelişimini olumsuz etkilediğini belirtiyor.
“Dersler İşlenmiyor” İddiası
Öğrenci velilerinin aktardığı bilgilere göre, söz konusu sınıfta beden eğitimi dersi ya da serbest zaman gerekçe gösterilerek, neredeyse her gün birkaç saat ders yapılmadığı iddia ediliyor. Veliler, çocuklarına okuldan döndüklerinde “Bugün ders işlendi mi?” diye sorduklarında sık sık,
“Bugün beden dersimiz vardı” veya
“Öğretmen bizi bahçeye çıkardı, oyun oynadık”
şeklinde cevaplar aldıklarını ifade ediyor.
Bu durumun süreklilik kazanması üzerine veliler, çocuklarının diğer sınıflardaki yaşıtlarına kıyasla eğitimde geri kaldığını düşündüklerini ve bu nedenle büyük kaygı duyduklarını dile getiriyor.
Sözlü Hakaret ve Psikolojik Baskı İddiaları
Velilerin bir diğer iddiası ise öğretmen Ö. E.’nin sınıf içerisinde bazı öğrencilere karşı sözlü hakaretlerde bulunduğu yönünde. Öğrencilerden gelen anlatımlar doğrultusunda, öğretmenin zaman zaman sert ve incitici bir dil kullandığı, bunun da çocuklar üzerinde psikolojik baskı oluşturduğu ileri sürülüyor.
Bu iddialar nedeniyle bazı veliler, öğretmenin psikolojik durumunun öğrenciler açısından risk oluşturabileceğini düşünerek durumu okul yönetimine resmi olarak bildirdiklerini ifade ediyor.
Geçmiş Yıla Dair Endişeler de Dile Getirildi
Veliler, öğretmenin geçen eğitim-öğretim yılında da müfredatı yıl sonuna kadar tamamlayamadığını iddia ederek, bu durumun bu yıl da tekrar etmesinden endişe duyduklarını belirtiyor. Aynı sınıfta çocuğu bulunan bazı velilerin, geçen yıl yaşanan aksaklıklar nedeniyle sınıf değişikliği talebinde bulundukları, ancak bu taleplerin karşılık bulmadığı da iddialar arasında yer alıyor.
Okul İdaresine Şikâyet, Sonuç Bekleniyor
Yaşananlar üzerine 3-F sınıfı velileri, öğretmenin tutum ve davranışlarını Akıncıtürk İhsan Dikmen İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne resmi olarak ilettiklerini, bir süre okul idaresinin gerekli iyileştirmeleri yapmasını beklediklerini ifade ediyor. Ancak velilere göre, geçen süreye rağmen somut bir değişiklik yaşanmaması üzerine konu kamuoyuna taşındı.
Veliler, çocuklarının eğitim hakkının zarar gördüğünü savunarak, yetkililerden kalıcı ve etkili bir çözüm beklediklerini dile getiriyor.
Velilerden Yetkililere Çağrı
Öğrenci velileri, sürecin şeffaf bir şekilde incelenmesini, gerekli görülmesi halinde öğretmen hakkında idari ve pedagojik değerlendirme yapılmasını talep ediyor. Veliler, amaçlarının herhangi bir kişiyi hedef almak değil, çocuklarının sağlıklı, güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamında öğrenim görmesini sağlamak olduğunu vurguluyor.
Konuya ilişkin olarak okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.
