Fatih Erbakan: “İki Asgari Ücret, Yoksulluk Sınırının Üzerinde Olmalı”

  • 22 Ekim 2025
Fatih Erbakan: “İki Asgari Ücret, Yoksulluk Sınırının Üzerinde Olmalı”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ekonomik adalet ve insanca yaşam vurgusuyla dikkat çeken bir çıkış yaptı. Erbakan, “İki asgari ücretin toplamı, yoksulluk sınırının üzerinde olmalı. Bir evde iki kişi çalıştığında hâlâ geçinemiyorsa, orada büyük bir adaletsizlik var demektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve derinleşen gelir uçurumuna dikkat çeken Erbakan, sadece enflasyon oranına göre yapılan maaş artışlarının değil, aynı zamanda insani yaşam koşullarının da esas alınması gerektiğini belirtti.

“Geçim derdiyle boğuşan milyonların kaderi, istatistiklere sığmaz” diyen Erbakan, asgari ücretin belirlenmesinde gerçek enflasyon, yoksulluk sınırı ve insani yaşam standartlarının baz alınması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI

Yeniden Refah Partisi olarak milletin refahı için adil ekonomik düzeni savunduklarını söyleyen Erbakan, “Vatandaşlarımız kuru ekmeğe değil, huzurlu bir geleceğe layıktır” mesajını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ