Bahçeli’den “Terörsüz Türkiye” Uyarısı: “Önümüzdeki Günler Provokasyona Açık”

  • 11 Eylül 2025
Bahçeli’den “Terörsüz Türkiye” Uyarısı: “Önümüzdeki Günler Provokasyona Açık”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” süreci, İzmir’de polis karakoluna yapılan saldırı ve çocukların suça sürüklenmesi konularında yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini belirterek, önümüzdeki günlerin provokasyonlara açık olduğuna dikkat çekti.


“Krizi Sokaklarda Arayanlar Var”

Bahçeli, özellikle “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik açıklamasında, sokak hareketliliği çağrısı yapanlara sert sözlerle yüklendi:

“Sivil itaatsizlik çağrısı yapan, yabancı medya organlarına utanmadan Türkiye aleyhine hayatı durdurma beyanatı veren, kaybettiği siyasi itibar ve ahlakı sokakların karanlığında arayan kriz ve kaos meraklıları, bu provokasyon ikliminin arayış ve arzusundadır.”

REKLAM ALANI

MHP lideri, bu tür çağrıların toplumsal barışı zedelemeye yönelik olduğunu ve güvenlik güçlerinin teyakkuzda olması gerektiğini ifade etti.


İzmir’deki Karakol Saldırısı ve Çocukların Kullanımı

İzmir’de iki polisin şehit olduğu karakol saldırısını hatırlatan Bahçeli, çocukların terör örgütlerince kullanılması sorununa da değindi.

“Çocuktan katil olmaz. Ancak katil veya teröristin çocuk olarak tavzih ve tevil edilmesi, çok çetin bir yanlıştır. Suç işleyenlerin, bunu azmettirenlerin, ihmal ve kayıtsızlık gösterenlerin gözünün yaşına bakılmamalıdır.”

Bahçeli, özellikle gençlerin terör örgütlerinin ağına düşmesini önlemek için caydırıcı tedbirlerin alınmasının hayati olduğunun altını çizdi.


Ceza İndirimleri Yeniden Değerlendirilmeli

MHP Genel Başkanı, 15-18 yaş grubu çocuklara yönelik ceza indirimleri konusunda da yeni bir tartışma başlattı.

“Ceza indirimleri yeniden gözden geçirilmeli, adil, hakkaniyete bağlı, vicdanları kanatmayacak yargılamalar süratle tamamlanmalıdır.”

Bahçeli, toplumda yerleşen “cezasızlık algısının” tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde hukuka olan güvenin zedeleneceğini ifade etti.


Silah Düzenlemelerine Çağrı

Açıklamasında silah kullanımına da değinen Bahçeli, hem yasal hem de yasa dışı silah edinimi konusunda sınırların yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi:

“Av silahları dahil, silahın tanımı, kullanımı, taşınması ve teminiyle ilgili süreçler netleştirilmeli ve kesin sınırlar çizilmelidir.”

Bahçeli, bireysel silahlanmanın toplumsal güvenlik açısından ciddi bir risk oluşturduğunu vurguladı.


Sonuç: Terörsüz Türkiye İçin Kararlılık

MHP lideri Devlet Bahçeli, açıklamasını “terörsüz bir Türkiye’nin ancak birlik, beraberlik ve hukukun kararlı uygulanmasıyla mümkün olacağını” vurgulayarak sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ