Zirvede Haber

Koza Han’da derin sessizlik…

Koza Han’da derin sessizlik…

Bursa’nın en eski tarihe sahip olan kültürel varlıklarından Koza Han, pandeminin olumsuz etkilerinden nasibini aldı. Gelen kısıtlamalarla birlikte esnaf dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercihi ettiği tarihi ve turistik noktalardan Koza Han’da bu günlerde sessizlik hakim.UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alt bileşen olarak giren Hanlar Bölgesi’ndeki tarihi Koza Han, 15. yüzyıl sonlarında II. Bayezid tarafından mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a İstanbul’daki eserlerine vakıf olarak Bursa’da yaptırıldı.

Uzun yıllar ipek böceği kozalarının satıldığı han, elde edilen ipekli kumaşlarla Bursa’nın tekstil merkezi haline gelmesinde ilk adım oldu.

Koza Han, çay ve kahvelerin tatlı sohbetlerle yudumlandığı önemli bir dinlenme ve turistik alışveriş mekanı olarak ziyaretçilerini ağırlıyordu.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Şentürk,  Koza Han’ın son durumunu enBursa.com’a anlattı.

Şentürk, şöyle konuştu:

“El ayak çekilmiş durumda. Çay bahçeleri kapalı olduğundan üst kattaki mağazalar da bunlardan faydalanamıyor. Buraya dinlenmeye , alışveriş yapmaya gelenler çay ve kahve içerek zamanlarını geçiyorlardı. Dükkanların ise çoğu kapalı, yarısından fazlası açmıyor. Bundan dolayı da esnaf zor durumda.  Bu süreci hep beraber atlatmamız lazım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ