Zirvede Haber

‘Genç Nilüferliler’ iş başında!

‘Genç Nilüferliler’ iş başında!
Bursa’nın parlayan yıldızı Nilüfer’in gizli kahramanları onlar. Spor’dan, uyuşturucu ile mücadeleye, çevre korumadan, yardıma muhtaçlara kadar her işte imzaları var. Bu dernek İhsaniye’de ve Özcan Aktaş adından Bursaspor camiasının yakından tanıdığı ve değer verdiği ve gerçekten gençlere ağabeylik yapan bir de başkanları var. Genç Nilüfer’liler Nilüfer halkına hizmet etmeye devam ediyor.
Fatih Akkuş
(Kent Gazetesi)

Özcan Aktaş kimdir?

1981 yılında Giresun’un Espiye ilçesinde dünyaya geldim. 1983 yılında Bursa’ya Nilüfer’e geldik ve yerleştik. O zamanlar İhsaniye köyüydü şuan ki İhsaniye mahallesi. İlköğretimi İhsaniye köy okulunda tamamladım. O günden beri Nilifür’de hayatımı devam ettiriyorum.

Genç Nilüferliler derneği ne zaman kuruldu?

Kurucu üyesi benim dernek yeni 5-6 aylık bir dernek. Fakat 5 sene öncesinden alt yapısı hazırlanmış bir dernek. Gençlerimiz ve belli bir kitlemizle girdiğimiz bu yolda alt yapısı üzerine yoğun çalışıp, derneğimizi faaliyete soktuk. Kısa zaman olmasına rağmen dernek kuruluşumuz, alt yapısı sağlam olduğundan güzel sosyal etkinliklerle gençlerimizi ulaşmayı sağlamaya başlamıştır.

İlk kurduğunuzda hedefleriniz nelerdi ?

Nilüfer’deki gençlerin bir arada olması, sosyal sorumluluk projelerinde bulunması, unutulmuş olan bu zamana kadar gençlerin hatırlamadığı unutulmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerimizi, misafirperverliğimiz, çevremize ve toplumumuza fayda sağlayan toplumumuzun temelini oluşturan saygılı ve sevgili genç bir nesil oluşturabilmek. Zaman öyle bir hale geldi ki birbirimize saygımızı yitirmeye başladığımız bu dönemlerde en önemli gördüğümüz saygı kavramını Nilüfer’den başlayarak tüm Bursa’ya yayabilmektir.

Sosyal faaliyet anlamından neler yapılıyor?

Genç Nilüferler Derneği olarak aslında çok güzel faaliyetlerimiz oldu. Mahallede ki aileleri gençlerimizle buluşturduk. Çocuklar, anneler, babalar, teyzeler hep beraber çay, çekirdek, sinema etkiliğinde buluştuk. Birbirimizle kaynaştık. Biliyorsunuz günümüzde aileler evlerinde sıkışıp kalıyorlar. Özellikle anneler çay, çekirdek, sinema etkinliğimizle onları da dışarı çıkardık. Bu bizim sosyal sorumluk projelerimizden birisiydi. Onun haricinde Temiz çevre, temiz gelecek bir projemiz oldu. Aslında bu projedeki amacımız sosyal bir mesaj vermekti insanlara. Gençlerin etrafında ki insanların temiz olması geleceğinin de temiz olacağı anlamına gelir diye bir mesajdı bu. Bunun akabinde gençlerimizle çevremizi temizledik. Gençlerimizle birlikte sokaklarımızı, mahallemizin çöplerini topladık. Burada ki mesajımızda çevremizi temiz tutalım. Çöplerimizi yere atmayalım. Başka düşündüğümüz projelerimizden biriside günümüzdeki gençlerimizin sosyal medyaya olan bağımlılığına karşı herkesin elinde telefon, tablet gibi teknolojik aletlerden başını kaldırmaması, kitap okuma alışkanlıklarının kaybolmaya başlaması. “Herkesin bir hikayesi olmalı senin hikayen hangisi” adlı projemizle gençlerimizi kitap okumaya teşvik edip standımıza gelen herkes hediye paketinden kitabını seçecek ve okuyacak. Başka hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizden bir tanesi de Almanya’da ağırlığı Türk olan bir dernekle kardeş dernek olarak faaliyetler göstermeye başlayacağız inşallah. Yakın zamanda buraya gelecekler ve Bursa ve Almanya’da ki gençlerimiz için ortak faaliyetler yürütmeye başlayacağız. Kardeşlik bağlarımızı geliştirip gençlerimiz için neler yapabileceğimizi tartışıp faaliyetlerimizi geliştireceğiz.

Yapmak isteyip de yapamadığınız bir şey var mı?

Ben hep temiz bir ev, temiz bir mahalle, temiz bir şehirde yaşamımı sürmek istedim. Temizlikten kastım fiziksel bir olay değil, bilinçli saygılı sorumluluk sahibi olan bir genç nesile, her zaman destek sağlayan bir toplum amaçladım. Bunun için uğraştığım düşündüğüm zamanlar oldu. Aslında derneği kurmamızdaki amacımda buydu anlattığım gibi. İnşallah inancım bu yönde bir gün bu hedefimize Genç Nilüferliler derneği olarak ulaşabilmek.

Önümüzdeki 10 yıllık sürede ses getirecek bir projeniz var mı?

Var tabi. Kendi aktivitelerini, etkinliklerini yapan bir dernek olmasını istiyoruz. 10 yıllık zaman diliminde değil de daha yakın bir zaman diliminde gerçekleştirmeyi amaçladığımız projelerimiz var. Uludağ’da kartopu etkinliği düzenlemek ailelerin, gençlerin kaynaşmasını amaçladığımız bu projemizi geleneksel bir projeye dönüştürmek istiyoruz. Yine Genç Nilüferliler Derneği olarak geleneksel bir festival haline getirmeyi amaçladığımız bir düşüncemiz var. Değişik müzik gruplarının geldiği Genç Nilüferliler festivalinde belirli mekanlarda çadırlar kurup kaynaşma gençlerimizle ailelerimizde birlikte olabileceğimiz kaynaşma ortamı sağlayacağımız projelerimiz var. Birde kafamızda alt yapısını oluşturduğumuz bir projemiz açık havada konsol oyunları yapmak. Günümüzde biliyorsunuz konsol oyunları baya ilgi çekiyor. Gençlerimizi açık havada dev ekran karşısında buluşturup turnuvalar düzenlemek ve bu oyunlardaki en iyileri belirleyip diğer şehirlerimizden gençlerimizi de toplayabilmek ve dereceye giren gençlerimize hediyeler vermek gibi faaliyetlerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yani amacımız evde kapalı alanlardaki konsol oyunlarından başını kaldıramayan gençlerimizi açık havada buluşturup kaynaşmalarını sağlamak.

 

Destek alabiliyor musunuz? Çünkü bu anlattıklarınız desteksiz olmaz.

Şuana kadar destek alamadık. Belediye başkanımız sağ olsun yer konusunda bize yardımcı oluyor. Nilüfer belediye başkanımız gençlere değer veriyor. Tabi insana değer veriyor. Destek yani başkanımızdan var. Maddi destek şuana kadar kimseden almadık, kimseden bir beklenti içine girmedik cebimizden karşıladık. Tabi planladığımız projelerde, yapamayacağımız projelerde maddi desteğe ihtiyacımız olacaktır. Onun içinde gençlerimize değer veren Nilüfer’li iş adamlarımızdan gelen desteklere açığız.

Bursaspor için bir şeyler yapacak mısınız yakın zamanda?

Aslında geçen sene bir projemiz oldu. Genç Nilüferliler Derneği olarak, şehrimizin gururu Bursaspor’a “Bir transferde sen yap, bir futbolcuda sen kazandır” oldu. Tabi bunu kendi cebimizden yapamayacağımız için genele yaymak istedik. Taraftarımızdan 1 lira toplayarak bir transfer yapmak istedik. Şehrimizin kayıtlı nüfusu 3 milyon bunun %60 civarı Bursaspor’u seven bir kitle var. herkesten 1 lira alarak bir transfer yapmak istedik. Yakın zamanlarda gerçekleştiremediğim bu projeyi gerçekleştireceğiz inşallah.

Nilüferlilere bir mesajınız var mı?

Nilüferlilere mesajımız biz daha yeni kurulan bir derneğiz, Genç Nilüferliler yardımlaşma ve dayanışma derneği öncelikle şu konuya değinmek istiyorum. Bize soruluyor “Neden kuruldu amacınız ne” diye. Bizim temel amacımız gençlerimizi bir araya getirmek, iyi bir birey olabilmeleri için çalışmak, sorumluluk kazandırabilmek bizim temel amacımız ve Nilüfer’den başlayarak bir akım olarak tüm şehrimizin gençlerine ulaşabilmek ve toplumumuza yarar sağlayacak duyarlı bilinçli bir gençlik yetiştirebilmektir. Nilüferlilere mesajımızda kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutabilmek için bize destek vermeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ