Kış geldi, balık ucuzlamadı…

Aralık ayı geldi ama vatandaş hala ucuz balığa hasret. Tezgahlarda farklı çeşitler olsa da hava şartlarından dolayı henüz balık bolluğu yaşanmıyor. Bunun fiyatlara da yansıdığını belirten esnaf, yağışlarla birlikte balığın bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini söylüyor.Denizlerde av yasağı Ancak balıkçılar umduğunu bulamadı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve denizlerdeki balığın az olması tezgah fiyatlarını etkiliyor. Eylül itibarı ile kalktı. Ancak aradan geçem zamana karşın vatandaşlar balık fiyatlarının yeterince düşmemesinden şikâyetçi.
enbursa.com
Balıkçılar da bu durumdan hoşnut değil. İstedikleri çeşit ve bolluğa henüz ulaşamadıklarını beklirten esnaf fiyatların yüksek olması nedeniyle rağbetin düştüğünü söylüyor. Ancak önümüzdeki aylarda yağmurların artmasıyla beraber fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.
Bursalı esnaf Ramazan Köken, pazardaki son durumu şöyle özetledi:
“Şuan en çok tercih edilen balık çinekop. Mevsim balığı olduğu için talep var. Hamsiye de talep oldukça fazla. Hamsi 40 liradan 20 liraya düştü. Çinekop 60 liradan 40 liraya düştü. Sardalya 15 lira, istavrit 25 lira oldu tezgahlarda . Fiyatlar düşük olduğu zaman vatandaşlar daha çok balığı tercih edebiliyor. Fiyatlar yüksek olduğu zaman talepler de düşüyor. Pandemiden dolayı balık piyasası da karışık.”