Zirvede Haber

Kanada’ya Yerleşmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Kanada’ya Yerleşmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yüksek refah seviyesi, güvenli sokakları, yemyeşil doğası, gelişen iş piyasaları ve kaliteli eğitim anlayışı Kanada’yı son yılların gözdesi haline getirdi. Uzun yıllar boyunca Kanada’da yaşayan RE/MAX emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, “Kanada’ya yerleşmek isteyenleri bekleyen en önemli sorun barınma sorunu, çözümse nerede yaşayacağınıza tam manasıyla karar vermek ve Kanada’nın sistemini iyi bilen bir emlakçıyla çalışmak.” diyor.

Her milletten birçok insanın yaşamını sürdürmek istediği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Kanada’da devlet, yabancılara lisans veya yüksek lisans eğitimi, sertifika programları ve çalışma izni yoluyla ülkede bulunma izni veriyor.

Kanada’da ev kiralarken bilmeniz gerekenler

Kanada’ya lisans ve yüksek lisans için gelenlerin çoğunlukta olduğunu söyleyen Özenç Canıtez ülkeye yerleşmek isteyenleri barınma problemi konusunda uyarıyor ve “Kanada’ya gitmeden önce özellikle barınma ihtiyacınız için iyi bir araştırma yapmanız gerekli” ifadelerini kullanıyor.

Sistemi iyi bilen bir emlakçı kurtarıcınız olabilir

Kanada’ya yerleşmek isteyenleri bekleyen en önemli sorun barınma sorunu.

Çözümse nerede yaşayacağınıza tam manasıyla karar vermek ve Kanada’nın sistemini iyi bilen bir emlakçıyla çalışmak. Emlak ve gayrimenkul danışmanı Canıtez, ev sahiplerinin yeni gelen öğrencilere ya da yabancı iş sahiplerine kredi puanları ve çalışma geçmişleri henüz oluşmadığından ev kiralama konusunda zorluk çıkarabildiklerini söylüyor. Özenç Canıtez, sistemi bilen bir emlakçıyla çalışılırsa ev probleminin kısa bir sürede çözülebileceğine dikkat çekiyor.

Nerede ev kiralamak istediğinize Kanada’ya yerleşmeden önce karar verin

Kanada’ya Türkiye’den gidenlerin büyük çoğunluğu ya eğitim alıyor ya da iş imkanlarını değerlendiriyor. Özenç’e göre ister öğrenci isterseniz çalışan olun Kanada’ya yerleşmeden önce nerede oturmak istediğinize karar vermeniz size büyük kolaylık sağlayacak. Çocuğunuz varsa çevredeki okulların puanlarının iyi olması önemli bir avantaj. Evin şehir içine, markete yakınlığı da bir diğer öne çıkan unsur. Hele bir de arabanız yoksa evin konumunu şehir içi ulaşım kolaylığı açısından da düşünmek gerekiyor.

Kanada’da ev sahibi olmak mümkün

Kanada dünyanın en yaşanabilir en güvenilir ülkeleri arasında. Ekonomik istikrarın ve gelişen iş piyasalarının yanı sıra doğayla iç içe olan şehirler, eğitimli, modern, güler yüzlü insanlar, refah seviyesinin yüksek olması, özgür ve huzurlu yaşam ülkeyi Türkler için yükselen değer haline getiriyor. Emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, bu noktada Kanada’da Türkler için emlak yatırımı yapma imkânının ve şartlarının da çok uygun olduğunu anlatıyor. “Uzun vadeli mortgage olanakları, kira garantisi gibi avantajlarıyla Kanada’da yatırım yapmak oturum ve vatandaşlık yolunu da açabilir” diyor. Kanada’da yabancılar konut bedelinin yüzde 65’ine kadar mortgage kredisi alabiliyor. Ödemenin yüzde 35’ini peşin yapıyorlar. Yüzde 1’lerden başlayan faiz oranları, yüzde 5 peşinat, 30 seneye kadar çıkabilen vadeler aylık olarak çok cazip geri ödeme olanakları sağladığı gibi ayrıca kira garantisi de veriliyor.

Üç yıl içinde Kanada vatandaşı olabilirsiniz

Emlak- gayrimenkul danışmanı Canıtez’in, vatandaş olmak isteyenlere önerisi ise öncelikle Kanada’ya göçmen vizesiyle gitmeleri. Ayrıca en az 3 yıl boyunca fiziki olarak (4 yıl içinde 3 yıl) orada bulunmanız gerekiyor. Bu süre içerisinde eğer finansal gücünüz varsa ne yaptığınız çok da önemli değil. İsterseniz hiçbir şey yapmadan da orada bulunabilirsiniz. İsterseniz eğitiminize devam edebilir, isterseniz çalışabilirsiniz. 3 yılın sonunda Kanada vatandaşlığına geçmeniz mümkün.

Türklerin Kanada’ya yerleşmesi Osmanlı dönemine dayanıyor

Canıtez, Türklerin Kanada’ya yerleşmelerinin tarihinin Osmanlı dönemine kadar dayandığını, son 5 yılda buraya yerleşen Türklerin sayısında büyük bir artış olduğunu söylüyor. 1860’lı yıllarda Osmanlı’dan Amerika kıtasına başlayan göçler, 1910’larda doruk noktasına ulaşmış. Amerika ve Kanada endüstrilerinde işçilik yapmak üzere göç eden Osmanlılar, bu ülkelerin endüstriyel bölgelerine yerleşmiş ve Osmanlı’da yaşadıkları hayatın bir modelini de buralarda oluşturmuşlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ