Zirvede Haber

Hükümet konağı yıkıldığından beri bu konuda ‘acaba bize de fikrimizi sorarlar mı? diye bekledik!

Hükümet konağı yıkıldığından beri bu konuda ‘acaba bize de fikrimizi sorarlar mı? diye bekledik!

Memleket Parti İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan bu cümle ile isyanını aktardı. Soydan; “Hükümet konağı yıkıldığından beri bu konuda ‘acaba bize de fikrimizi sorarlar mı?’ diye bekledik. Tabi ki boşuna bekledik. Hem karar veremeyip sürekli kendi içlerindeki kişilerin bireysel fikirlerine göre karar değiştiriyorlar hem de sivil toplum kuruluşlarından bir fikir alsak diyen yok. Ortak akıl nerede?

Ak parti politikaları Ak parti ilçe teşkilatı eliyle Ak Parti Belediyesi tarafından yürütülmekte olduğunu görüyoruz Bu durumda Hükümet Belediyeye tam destek veriyor olmalı. İşler aksamıyor olmalı görüyoruz ki bu durum böyle de değil.

Öncelikle bitmeyen belediye binası nedeniyle yıkımın yer belirlenmeden  yapılmış olmasından dolayı endişeliyiz. O yüzden önce ‘aman yapılsın da yeter ki varsın olduğu yere yapılsın’ dedik ama gördük ki oradaki meydan projesinde ısrarlılar. Ama son belirlenen yerde olmaz. Neden olmaz? Bir kere orası Ankara Karayolu üzerinden şehre en yoğun giriş yeri ve şehre girer girmez kocaman bir beton yığınının misafir karşılaması hoş değil.

Yine bir yeşil alan projesi için başka bir yeşil alanı mahvetmeye de gerek yok. Belediye Başkanı doğa ve çevreye verdiği önemle kendini gösteriyor ama bakıyoruz ki var olan yeşillik alanlara ağaçları taşıyacağız diyerek binalar yapılıyor. Sonuçta ağacı taşımakla yeşil alan miktarı artmış olmuyor.

Orası aynı zamanda  şehirden Organize Sanayiye giriş yeri  ve anayoldan çevre yolu bağlantısı olan bir kavşakta olması nedeniyle zaten bir trafik yoğunluğu  var. Eğer binanın altı otopark olmayacaksa yine bir Otopark sorunu da doğacak.

Eğer gerçekten bir ‘ Yeni İnegöl’  projeleri varsa lütfen şimdiden planlamayı yapıp yeni yapılacak resmi binaları orada yapmaya başlasınlar ama niyetleri yoksa  lütfen şehrin içinde bir araya toplamaya özen göstersinler. Kültürpark ın ön kısmı bunun için uygun olabilir.Eğer alan yeterliyse binanın altı otopark olması şartı ile Otopark alanına  Hükümet binası yapılabilir.

Tüm siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşlarını bu konuda öneride bulunmaya bu konuda birlik beraberlik içinde duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ