Zirvede Haber

Generali Grubu, Fransız La Médicale için görüşmelere başladı

Generali Grubu, Fransız La Médicale için görüşmelere başladı

Generali Grubu ve Crédit Agricole Assurances yaptıkları açıklamayla Crédit Agricole Assurances’ın sağlık profesyonellerine yönelik iştiraki La Médicale’in satın alınması konusunda özel müzakerelere başladıklarını duyurdu. İşlem kapsamında La Médicale tarafından yönetilen Predica’nın vefat teminatı portföyünün Generali France’a satılması da öngörülüyor.

Fransa’da 1948 yılında kurulan La Médicale, sağlık profesyonellerine yönelik sigorta pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. Yıllık primleri 552 milyon € (Predica tarafından sigortalanan vefat teminatlarıyla ilgili 80 milyon € tutarında prim dahil) tutarına ulaşan La Médicale’in portföyünde 2020 sonu itibarıyla 600.000’den fazla poliçe bulunuyor. Fransa genelinde 300.000’i aşkın müşterisi olan La Médicale’in ürünleri 45 acente bünyesindeki yaklaşık 125 uzman sigortacıdan oluşan bir ağ aracılığıyla dağıtılıyor.

Crédit Agricole ile ilişkilerin artmasına vesile olacak olan bu satın alma Generali’nin büyüme planlarında önemli bir stratejik fırsatı temsil ediyor. ‘Generali 2021’ stratejisiyle tam uyumlu olan girişim, Grubun kârlı büyüme taahhüdünü teyit ederken, Generali’nin Yaşam Boyu Ortak olma hedefiyle tutarlılık gösteriyor. La Médicale’in yetkinlikleri ve uzmanlığı Generali Fransa’ya önemli bir müşteri segmenti olan sağlık profesyonelleriyle güçlü ilişkiler kurma ve pazarın önde gelen bir markasından yararlanma fırsatı verecek. İşlem, Generali’nin Fransa’daki sağlık ve koruma iş kolları ile hayat dışı sigortacılık branşlarını hem stratejik hem ticari açıdan kuvvetlendirecek. Ayrıca Generali’nin sağlık sektörü ekosistemini ve Fransa genelinde 668’den fazla sigortacı ve 765 acenteden oluşan ağının genişlemesini destekleyecek.

Proje, Crédit Agricole Assurances’ın diğer Crédit Agricole Group şirketleriyle birlikte önemli bir sinerji kaynağı olan banka sigortacılığını geliştirme taahhüdünü yansıtıyor. Global bir banka sigortacılığı şirketi ve sağlık alanında önemli bir oyuncu olan Crédit Agricole Assurances, Grup bankaları aracılığıyla tüm müşterilerine bu alanda sundukları hizmeti güçlendirmeyi amaçlıyor. Satın alma işleminin 2022 yılı ortalarında kesinleşmesi öngörülüyor.

1 Predica S.A. (“Predica”) Crédit Agricole Assurances’ın tamamına sahip olduğu bir hayat sigortası şirketidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ