Zirvede Haber

Kavcıoğlu: Bankacılık sektörü çok güçlü

Kavcıoğlu: Bankacılık sektörü çok güçlü

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBB Başkanı Alpaslan Çakar ve bankaların genel müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bankacılık sektörü Türkiye’nin en güçlü sektörlerindendir” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve bankaların genel müdürleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kavcıoğlu, “Bankacılık sektörü Türkiye’nin en güçlü sektörlerindendir” ifadesini kullandı.

Kavcıoğlu görüşmeye ilişkin şunları kaydetti: 

“Her zamanki değerlendirmeler, Türkiye’nin ekonomik gelişmeleri, bankacılık sektörünün değerlendirilmesi, Merkez Bankası ile ilgili görüş alışverişi konuşuldu. Her şeyi konuştuk, faiz indirimleri konusunda bilgilendirdik. TCMB ve BDDK birbiriyle görüş alışveriş içerisinde. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz devam ediyor. Her zaman olduğu gibi süreç içinde de bunları değerlendiriyoruz. Bu toplantılar olağanüstü değil. Daha önceden planlanan toplantılar. Daha önceden de yaptık. Bankacılık sektörü Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden bir tanesi. Ayrı bir sıkıntı yok.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ