Zirvede Haber

ÇGD’nin ‘Çağdaşlar Dilekçesi’ imzaya açıldı

ÇGD’nin ‘Çağdaşlar Dilekçesi’ imzaya açıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, Kültürpark içindeki idari ve sosyal tesisiyle ilgili yıkım kararına karşı “Çağdaşlar Dilekçesi”ni imzaya açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararına karşı çıkan gazeteciler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, TMMOB’a bağlı akademik odaların ve sendikaların temsilcileri ÇGD Bursa Şubesi ile Dayanışma Gecesi’nde buluştu.

“ÇAĞDAŞLAR DİLEKÇESİ’NE” İMZA ÇAĞRISI

Gecenin açılış konuşmasını yapan ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, ÇGD’nin yıkım kararına karşı Çağdaşlar Dilekçesi’ni imzaya açtıklarını belirterek, “1984’te aralarında Aziz Nesin, Uğur Mumcu, Vedat Türkali gibi isimlerin yer aldığı Aydınlar Dilekçesi’nde olduğu gibi bugün de biz, kalemine sahip çıkan gazeteciler olarak tüm aydınlara açık çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

‘İHTİYATİ TEDBİR KARARI’

Dernek Avukatı Eralp Atabek, yaptığı konuşmada hukuki süreçle ilgili bilgi verirken, “Öngörümüz o ki Kültürpark’ta ileride daha fazla itiraz edilecek durumlar yaşanacak. Dernek lokalinin yıkımının önlenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı alacağımızı bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

“ÇGD, TALAN EDİLEN HER ŞEYE KARŞI VİCDAN MÜCADELEMİZ”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise “Bu, talan edilen her şeye karşı bir kez daha vicdanlı olma mücadelemiz. Eğer tarihe bu kadar kıymet veriyorsa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Stadyumu’nu getirdiği hale bakın.” dedi.

“KENTİN GERÇEK GAZETECİLERİNİN YANINDAYIZ”

Dayanışma gecesine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gençliğimizin, anılarımızın mekanı, geçmiş dönem il başkanımız Yılmaz Akkılıç’ın kurucusu olduğu ÇGD Bursa Şubesi’nin, bu kentin gerçek gazetecilerinin yanındayız. Haklı bir mücadele veren basın emekçilerini destekliyor, yıkıma karşı gazetecilerle birlikte dayanışma içerisinde itiraz ediyoruz” diye konuştu.

“YIKARLARSA YENİSİNİ YAPARIZ”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise “Konuyla ilgili hukuki girişimler devam ediyor. Yıkılacağına inanmıyorum ama velev ki yıkılırsa, CHP iktidarı yakın! Gerçek gazetecilerin derneği ÇGD asla yuvasız kalmayacak, bunun sözünü buradan veriyorum. Yıkarlarsa, burada yenisini yaparız” dedi.

“UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM ANCAK YIKILIRSA 2024 NİSAN AYINI BEKLEYECEĞİZ”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslendi:

“Hikayeleri yok edemezsiniz. Gelin, hikayesi olan yapılara dokunmayın. Bırakın burası yaşasın. Bunu sağlamak zorundayız. Kurumların en önemli görevi kurumsal yapıları korumaktır, kollamaktır, destek çıkmaktır. Yerel yöneticiler bu konuda sorumluluk üstlenmelidir.” Bozbey, “Umuyorum ki son ana kadar bu karardan vazgeçerler. Umudumuzu yitirmeyelim ancak istemediğimiz bir sonuçla karşılaşırsak da 2024 Nisan ayını bekleyeceğiz ondan sonrası zaten kolay” diye konuştu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da gazeteciliğe başladığı yıllarda üyesi olduğu ÇGD Bursa Şubesi’nin gazetecilerin evi olduğunu belirtirken, “Kimse kusura bakmasın. Burası bizim evimiz, birçok konuyu meslektaşlarımızla dertleştiğimiz yer ÇGD. Anılarımız var burada.” ifadelerini kullandı.

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, DOĞADER Bakanı Sedat Güler, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli de gecede yaptığı konuşmada ÇGD ile dayanışma içinde olduklarını belirtirken, “Yıkımdan vazgeçilmesi için sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ