Zirvede Haber

2018’de bitirileceği söylenen Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı inşaatının akıbeti nedir?

2018’de bitirileceği söylenen Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı inşaatının akıbeti nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak Bursalı tarım üreticilerinin sulamada kullandıkları elektrik ücretleri için Tarım Bakanlığı tarafından yapılan desteklemelerden faydalandırılmaları çağrısı yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özkan, 

Bursa’nın, tarımsal üretim çeşitliliğinde Akdeniz Bölgesi’nden sonra 2’nci sırada yer aldığını, Bursalı üreticilerin yaklaşık olarak tarımsal sulamada 1.800 adet elektrik trafosundan yararlandığını dile getirerek, tarımsal sulamadaki elektrik ücretlerine Bursalı üreticilerin hiçbir destek alamadığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na 23 Haziran 2020 tarihinde “tarımsal sulamada, Bursalı üretici için bir destekleme programı var mı?” sorusunu soran Özkan, bir buçuk yıldan bugüne kadar, herhangi bir destekleme çalışması yapılmadığının altını çizdi. Artan gübre ve mazot fiyatlarının altında adeta ezilen Tarım üreticilerinin kaderleri ile baş başa bırakıldığını ve üretimden uzaklaştırıldığını belirten Yüksel Özkan, üreticinin ihtiyacı olan desteklemelerin ivedi olarak sağlanması gerektiğini söyledi.

 Ayrıca, yapımına 2014 yılında başlanan ve 2018’de bitirileceği söylenen Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı inşaatının akıbetini de soran Özkan, barajın tamamlanmaması nedeniyle geçen sene bölgede büyük bir sel felaketi yaşandığını, felaketten sonra çalışmaların hızlandığını belirterek, Yeşildere Barajı inşaatının ne zaman tamamlanacağı sorusunu yineledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ