Zirvede Haber

KRALİÇELER DİVRİĞİ SİVAS OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEFİLESİNDE İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

KRALİÇELER DİVRİĞİ SİVAS OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEFİLESİNDE İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİVAS OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ VE DİVRİĞİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU DEFİLEDE TASARIM VE GELENEKSEL KIYAFETLER PODYUMA ÇIKTI

Türkiye’nin göz bebeği olan Divriği  ilçesi 12. Geleneksel Sivas Tanıtım Günlerinde Sivas ve Divriği’nin  Giyim Kültürünün Nadide Örnekleri Sivas Olgunlaşma Enstitüsü’nün tasarlayıp yaptığı kıyafetler muhteşem bir defile ile  sunuldu. Selçuklu Döneminde Mengücek’lere Başkentlik yapan, Ortaçağın en önemli eseri olan Divriği Ulu Cami üzerindeki desenlerden yola çıkılarak tasarlanan kıyafetlere ek olarak yine Sultan Şehir Sivas’ın halı, kilim ve Selçuklu motiflerinden yola çıkılarak hazırlanan kıyafetler modernize edilip 40 kıyafet yöresel ve folklorik çalışmalarla muhteşem bir defile de gözleri kamaştırdı.Sivas Olgunlaşma Enstitüsü’nün el emeği göz nuru koleksiyonu Divriği Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortak çalışmaları ile izleyenleri büyüledi.

Defilede Desteklerini esirgemeyen Divriği Kaymakamı Yakup Papaker’e, Sivas Olgunlaşma Enstitüsünün Değerli Müdiresi Aysel Şenlen ve Hocalarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar’a, Dünya Mirası Divriği Mengücek Vakfı Başkanı Prf. Dr. Mahir Tevruz’a, Koreogaf Asil Çağıl’a, Defile Koordinatörü Orhan Delipınar’a sahnede teşekkür edildi.

KRALİÇELER  SİVAS OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEFİLESİNDE PODYUMA ÇIKTI

Koreografisini ünlü koreograf Asil Çağıl’ın yaptığı defilede  Zeliha Çal, Simge Ünal, Miss Model Of Turkey 2011  Yağmur Ayaz, Best Model Of Turkey 2018 Türkan Geyik, Best Model Of Turkey 2019 1.si Derya Ekşioğlu,  Best Model Of Ukrayna kraliçesi 2018 i YanitaSchmidt, Best Model Of Turkey 2011 3.sü Seviye İkbal Tulgar , Best Model Of Turkey 2019 3.sü Melike Yalnız , Best Model Of Turkey 2021 4.sü  Tuğçe Tekin,  Best Model Of Turkey 2020 3.sü Sena Küçük ,Best Model Of Turkey 2021 3.sü Nazlıcan Erden, Albina Detkova gibi tescilli modeller  podyuma çıktı. Ünlü model Zeliha Çal’ın finalde giydiği bayrak kostümü ayakta alkışlandı. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ