Zirvede Haber

Nemlendirici ve makyaj malzemesi deyip geçmeyin!

Nemlendirici ve makyaj malzemesi deyip geçmeyin!

Uzmanlara göre cildimiz, organlarımızı mikroplara karşı koruyarak vücut sağlığı için kalkan görevi görüyor. Sağlıklı bir cildin sadece estetik açıdan değil, vücut sağlığı için de önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, soğuyan havaların sebep olduğu cilt kuruluklarının vücut sağlığını tehlikeye attığını söyleyerek nemlendirici desteğiyle hem cildi hem de vücudu korumanın mümkün olduğunu söylüyor.

Pandeminin yarattığı kaygı ve stresle tahrip olan cilt, çevresel faktörlerin de etkisiyle aşırı kuruma ve yıpranma sorunlarıyla mücadele ediyor. Uzmanlar, soğuyan havaların cildin savunma gücünü büyük ölçüde yitirmesine neden olduğunu belirtiyor. Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı kış aylarının cilt sağlığını derinden etkilediğini belirten New Well Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Bu dönemde cilt tipine uygun parafin ve koruyucu içermeyen, çeşitli vitaminlerle zenginleştirilen yoğun bir nemlendiricinin kullanılması çok önemli. Kremlerin yanı sıra, hyaluronik asit ve C vitamini içeren serumlarla cilt sağlığı desteklenmeli. Makyaj malzemelerinin tüm gün cildimize nüfuz ettiği unutulmamalı. Bu tür ürünlerde mutlaka uzman markalardan destek alınmalı” dedi.

Cilt vücut sağlığına ayna tutuyor 

Sağlıklı bir cilt için bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması gerektiğine değinen Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Cildimiz sağlığımızın aynadaki yansımasıdır. Sağlam bir cilt dokusu, dışarıdan gelebilecek hasarlara karşı vücut sağlığımızı koruma altına alır. Eğer önlem alınmazsa ciltte oluşabilecek sorunlar vücut sağlığını etkileyebilir. Kısa süreli geçici çözümlere odaklanmak yerine, düzenli cilt bakımı alışkanlığı kazanarak hem cilt hem de vücut sağlığını korumak mümkün. Yanlış ürün seçimi, telafisi olmayan sağlık sorunlarına neden olabilir” dedi.

Güneşin zararlı etkileri kışın da sürüyor 

Havaların soğumasıyla görünürlüğünü kaybetse de güneşin zararlı etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Güneş koruma faktörlü ürün kullanımı, sadece cilt bakımında değil makyajda da alışkanlık haline getirilmeli. Cildin nefes alması için, doğru makyaj ürünlerinin kullanılması gerekiyor. Bu ürünlerin yüksek kapatıcılık özelliğiyle etkili sonuçlar elde edilebiliyor. Ancak ruj, far, fondöten gibi renkli kozmetik ürünlerin içeriklerinin cildin sağlığı açısından kritik olduğu unutulmamalı. Doğru makyaj ürünü seçimiyle cildin ihtiyacı olan vitaminlerden faydalanarak günlük cilt bakımını yapmak da mümkün” ifadesinde bulundu.

Tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyor 

Nemlendiricilerin cildin gençliğini ve tazeliğini korumaya yardımcı en önemli ürünler arasında yer aldığını kaydeden Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “New Well olarak ruj, far, fondöten gibi renkli kozmetik ürünlerinin yanı sıra cilt bakım ürünleriyle de tüketicilerin bakım ihtiyaçlarına sağlıklı çözümler getiriyoruz. Farklı cilt tiplerine özel geliştirdiğimiz ürünlerle cildin nem dengesini koruyoruz. Cilt bariyerinin esnek kalmasına yardımcı olurken, cildin doğal bir ışıltı kazanmasını da destekliyoruz. Hyaluronik asit, C vitamini içeren kremlerimizin yanı sıra antioksidan açısından zengin argan yağı içeren ürünlerimizle günlük cilt bakımını tek bir kutuda buluşturuyoruz” dedi. New Well ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmediğinin altını çizen Yıldırım Hacıabdullahoğlu, “Canlıların yaşam özgürlüğünü savunurken, bu yaklaşımımızla tüketicilerimizle de duygusal bir bağ kuruyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ