Zirvede Haber

Erbakan’dan çarpıcı ‘Yunanistan’ uyarısı: Yarın çok geç olmadan…

Erbakan’dan çarpıcı ‘Yunanistan’ uyarısı: Yarın çok geç olmadan…

Yeniden Refah lideri Erbakan, yaptığı açıklamada “Yunanistan’ın son dönemdeki kışkırtıcı hamlelerinin altında yatan karasularını 12 mile çıkarma isteğini gerçekleştirebildiği takdirde, Ege Denizi’nin yaklaşık % 72’sini egemenliği altına almış olacak. Böyle bir durumda, ülkemizin hayati menfaatlerinin muhafaza ve müdafaa edilmesi mümkün olmayacaktır.” uyarısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yunanistan’ın son dönemdeki Doğu Akdeniz ve Ege Denizindeki egemenlik haklarımızı tehdit eden hamlelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Hükümeti vakit kaybetmeden gerekli adımları atmaya çağırdı.

Yunanistan, Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışıyor

Erbakan, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan, Türkiye’nin Lozan’dan kaynaklanan haklarını hiçe sayarak bir yandan Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde stratejik hamleler yapmaya çalışırken, diğer yandan savunma alanında Fransa ve ABD ile stratejik anlaşmalar yapma yoluna gitmektedir. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, İngiliz mevkidaşı Liz Truss ile savunma alanında ikili işbirliği çerçeve anlaşması imzalama yoluna gitmesi, GKRK’nin Doğu Akdeniz’de, KKTC’nin haklarını yok sayarak tüm Kıbrıs adına hareket etmesi ve son olarak Yunanistan, GKRK ve Mısır arasında yapılan 9. Liderler Zirvesi’nin sonunda yayınlanan ortak mutabakat muhtırası Türkiye üzerinde baskı kurmaya yönelik adımlardır.”

‘Erbakan Hocamızın kararlı duruşu Yunanistan’a geri adım attırdı’

Milli Görüş’ün kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1995’de Meclis’teki kararlı duruşunun Yunanistan’a 12 mil hedefinden geri adım attırdığını hatırlatan Fatih Erbakan, ” 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması’yla her iki ülkenin karasuları 3 mil olarak belirlenmişken, Yunanistan’ın 1936’da karasularını haksız yere 6 mile çıkarması gibi, şimdi de Fransa, ABD ve İngiltere ile yapılan güvenlik anlaşmalarına güvenerek karasularını 12 mile çıkarma hamlesini gerçekleştirme niyeti bulunmaktadır. Yunanistan, şu ana kadar karasularını 12 mile çıkarma hevesi noktasında geri adım atmış bulunmaktadır. Hiç şüphesiz bu kararın alınmasında Erbakan Hocamız’ın 1995’te TBMM’de dirayetli ve cesaretli duruşu yadsınamaz. Erbakan Hocamız’ın o dönemde, Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarmasının Türkiye tarafından savaş sebebi sayılacağına ilişkin meclis kararı alınmasında büyük etkisi olmuştu. Yunanistan’ın, Fransa ve ABD ile yapmış olduğu güvenlik anlaşmalarından sonra Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, TBMM’nin 08 Haziran 1995 tarihli “casus belli” kararına atıfta bulunarak, “Türkiye bizi o dönemde savaşla tehdit etti” şeklinde açıklama yapması tesadüf değildir.” şeklinde konuştu.

Hükümetimiz hiç vakit kaybetmeden harekete geçmelidir

Hükümet’in Ege’de karasuları konusunda kararlı ve tedbirli bir tutum ortaya koyması bir zaruret arz etmektedir.’ uyarısında bulunan Erbakan, Ayrıca Türkiye gibi NATO ülkesi olan Yunanistan’ın, bir başka NATO üyesi olan ve nükleer güce sahip Fransa ile yapmış olduğu anlaşmadan sonra bizzat Dışişleri Bakanı Dendias tarafından “savaşa hazırız” sözleri ile Türkiye’yi anlaşma yaptığı ülkenin nükleer gücünü arkasına alarak tehdit etmeye kalkışması, NATO Antlaşması’nın 5. Maddesine aykırı olup, Hükümet’in bu konuda da hiç vakit kaybetmeden uluslararası hukuk yoluna başvurması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ