Zirvede Haber

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı’nın gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz!

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı’nın gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz!
23 Ekim’de, 36 saatlik nöbetten çıkarak evine gitmek üzere aracıyla yola çıkan Dr. Rumeysa Berin Şen, yol kenarında duran kamyona arkadan çarparak yaşamını yitirmişti. Tüm hekimleri yasa boğan bu haberin ardından Türkiye’nin dört bir yanında Tabip Odaları yaptıkları basın açıklamalarıyla hem Dr. Rumeysa Berin Şen’i andı hem de asistan hekimlerin sorunlarına dikkat çekti.
Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde saat 12:30’da açıklama yaptığımız anlarda Van’da Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç gözaltına alındı.

HUKUKSUZ BİR GÖZALTI!

Gözaltının gerekçesi ise kentte 1700 gündür devam eden eylem yasağı… 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL’in Van’da hala devam etmesi, vefat eden bir hekimin anılmasına bile izin verilmemesi vahimdir. Hüseyin Yaviç’in gözaltına alınış gerekçesinin tamamen hukuksuz olduğunu vurguluyoruz. Meslektaşımızın gerçekleştirmekte olduğu “Kamu Görevi” yüzünden gözaltına alınmasını şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Pandemiyle yaptığımız mücadeleyi sekteye uğratan, direnme gücümüze darbe vuran ve vicdanlarımızı kanatan bu tür uygulamalardan vazgeçilmesini ve hekimlerin yakasına dolanan ellere izin verilmemesini talep ediyoruz.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Aviç
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ