Zirvede Haber

Kılıçdaroğlu’ndan ‘bürokrat’ tepkilerine yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan ‘bürokrat’ tepkilerine yanıt

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bürokratlarla ilgili çağrısına gelen tepkilere yanıt verdi, “Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış, bulunmazsanız namertsiniz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Gittik Merkez Bankası‘na ‘bankanıza sahip çıkın’ dedik. Çok iyi yetişmiş kadrolar yerine dışardan eleman getirmek doğru değildir. Bankanın kültürünü yok eder.

Merkez Bankası‘nın kasasındaki 128 milyar doları Hazine ve Maliye Bakanı‘nın inisiyatifine bırakıldığını unutmadık. O paranın kimlere hangi kurdan satıldığını bilmiyoruz. Merkez Bankası‘nda para var ama başkasının parası.

Pazartesi gününü 18 Ekim’de kim yasadışı talimat verirse orada durun ve yapmayın dedim. Doğru söylüyorum değil mi? Bunları söyleyince Bremen mızıkacıları harekete geçti. Neymiş devlet memurlarını ben tehdit ediyormuşum.

Neymiş bir darbeci zihniyetindeymişim. Ben hırsızlığa bulaşmayın diyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış, bulunmazsanız namertsiniz. Sarayın avukatları suç duyurusunda bulunuyormuş. Erdoğan’a hakaret içeren ifadeler varmış.”

Türkiye‘nin bir değişime, dönüşüme, akılcı politikalara ihtiyacı var. Beraber, birlikte olacağız. Engeller çıkartabilirler. Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

Muhtarlara belediye meclisi toplantılarına katılmayı bile fazla görüyorlar. Bizim iktidarımızda söz sahibi olacaklar.

Astsubayların göreve başlama derecesi bile haksızlık içeriyor. Milletin iktidarında çözülecek. Tazminatları ile ilgili sorun var. Bunun giderilmesi lazım.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARIN ŞİKAYETLERİ

Kamuda çalışan 530 bin civarında sözleşmeli personel var. KPSS‘ye giriyorlar, normal bir devlet memuru ile aynı eğitime sahipler. Ama hakları yok. Sözleşmeleri yenilenmezse kapıya konuyorlar. Sözleşmeli personelin durumunu TBMM’de tartışmaya açacağız. Bu sorunu orada ya çözeceğiz ya çözeceğiz deyin.

Sosyal kimlikler üzerinden politikayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bütün sosyal medya kimliklerinin sorunlarını masaya yatırıyoruz.

“TÜRK LİRASI KAR GİBİ ERİYOR”

Normalde Merkez Bankasının bu yükselişe müdahale etmesi lazım. Dolar satması lazım, ama yok ki satsın. Türk lirası eriyor. İktidara geldiğimizde ekonominin nasıl düzeldiğini göreceksiniz

“SİZİN TEFECİ SEKTÖRÜNÜZDEN HABERİNİZ VAR MI?”

Başta Londra’da bir avuç tefeci ve sonra Türkiye’dekiler sizin buradaki tefecilerden haberiniz var mı? Bu hükümet bu tuzağın içindedir. Tefecilere hizmet eden bir siyasi iktidar Türkiye‘nin ekonomisini düzeltemez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ